Šport
89 ogledov

Nadal gladko, Thiemu uspelo maščevanje

Rafael Nadal Epa
Odigrana sta bila uvodna dvoboja na zaključnem teniškem turnirju sezone.

Španec Rafael Nadal je uspešno začel zaključni teniški turnir sezone v Londonu. V skupini London 2020 je drugi nosilec premagal Rusa Andreja Rubljova s 6:3 in 6:4. Za Španca je bila to druga zmaga v drugem medsebojnem srečanju z Rusom.

Nadal je zanesljivo serviral, imel visok odstotek prvega servisa, tekmecu ni dopusti niti ene priložnosti za odvzem začetnega udarca. Sam je dosegel dva breaka, v prvem nizu pri izidu 3:2, v drugem pa kar v uvodni igri. To je bilo dovolj za zanesljivo zmago.

rafael nadal Jubilej Šport Nadal v elitnem klubu 1000

Dominic Thiem | Avtor: Epa Epa

V prvi tekmi skupine je bil Dominic Thiem (na fotografiji zgoraj) boljši od branilca naslova Stefanosa Cicipasa. Dvoboj je trajal dve uri in 17 minut, Avstrijec, sicer tretji nosilec v Londonu, pa se je oddolžil Grku za poraz v finalu lanske različice turnirja. 

Tako kot lanski, je bil tudi današnji obračun izenačen. Prvi niz se je končal s podaljšano igro, v kateri je imel Cicipas vse v svojih rokah pri vodstvu 4:1, a se je zmagovalec OP ZDA vrnil in niz odločil v svojo korist. Grka to ni zmedlo, v drugem nizu je do odločilnega odvzema servisa prišel v tretji igri, nato pa do konca izgubil le še pet točk na svoj začetni udarec. V tretjem nizu je bolje začel 27-letni Avstrijec, ki je povedel s 3:0. Nato je tudi ob boljši igri grškega zvezdnika zadržal prednost, dobil ključno, več kot 10 minut trajajočo peto igro ter kasneje še dvoboj.

novak đoković Pozivi h kazni Šport Žalujoči Đoković izzval bes na Dunaju

V ponedeljek se bosta v skupini Tokio 1970 med posamezniki v popoldanskem sporedu pomerila prvi nosilec Novak Đoković, ki je danes uradno prejel nagrado za naziv številke ena za sezono 2020, in Argentinec Diego Schwartzman. V večernem delu pa bosta loparje prekrižala Rus Danil Medvedjev in Nemec Alexander Zverev.

London, ATP (4.816.060 evrov), 1. kolo:

Skupina London 2020:
Dominic Thiem (Avt/3) - Stefanos Cicipas (Grč/6) 7:6 (5), 4:6, 6:3
Rafael Nadal (Špa/2) - Andrej Rubljov (Rus/7) 6:3, 6:4

Skupina Tokio 1970 (ponedeljek):
Novak Đoković (Srb/1) - Diego Schwartzman (Arg/8)
Danil Medvedjev (Rus/4) - Alexander Zverev (Nem/5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice