Šport
17 ogledov

Fenninger: Tina se trdo bori za kristalni globus

Tina Maze, Anna Fenninger EPA
Pred superveleslalomom v Garmischu je imela Tina Maze 24 točk prednosti pred Anno Fenninger v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Tokrat je bila pred njo, obe pa je ugnala Lindsey Vonn.

Anna Fenninger je pred tokratno tekmo v svetovnem pokalu nanizala sedem uvrstitev na zmagovalni oder, trikrat je zmagala, štirikrat pa je osvojila drugo mesto. Avstrijka je tako precej zmanjšala zaostanek v skupni razvrstitvi za Tino Maze, ki pa je po dveh odstopih v Mariboru prav tako trikrat skočila na stopničke. Na zadnjih treh tekmah je Fenningerjeva vslej odščipnila 20 točk od prednosti slovenske šampionke.

"Boj za skupni naslov je zelo napet. Tina se trdo bori za veliki kristalni globus, tudi sama pa se bom do samega konca sezone zelo trudila zanj. A zaenkrat je še vedno v vodstvu, morala bom počakati in videti, kako ji bo šlo v slalomu. Morala se bom še naprej truditi in osvajati čim več točk," je pred današnjim superveleslalomom razmišljala drugouvrščena v skupnem seštevku. Mazejeva se je včeraj na smuku v Garmischu sicer že desetič v sezoni uvrstila med najboljše tri, na super-G pa se je odpravila le s 24 točkami prednosti pred Fenningerjevo.

Mazejeva tokrat pred Fenningerjevo

Pred nastopom elitne sedmerice je s superveleslalomsko progo najhitreje opravila Italijanka Federica Brignone, razlike pa so bile zelo majhne. Naslednje tri smučarke so se tako zvrstile v štirih stotinkah, še osma Nadia Fanchini pa je zaostajala le za tri desetinke.

Tik pred Mazejevo je Cornellia Huetter odlično smučala in za več kot štiri desetinke prevzela vodstvo. A na poziciji številka ena Avstrijka ni dolgo zdržala. Črnjanka si je namreč že v zgornjem delu proge prismučala nekaj prednosti, v spodnjem pa je bila še boljša in v cilj prišla kar z 90 stotinkami naskoka.

A tudi to tokrat ni bilo dovolj za Lindsey Vonn. Ta je za dve desetinki premagala Korošico, še 16 stotink več pa je za ameriško smučarko zaostala Fenningerjeva. Povsem ga je nato polomila še zmagovalka sobotnega smuka Tina Weirather, ki je v cilj prismučala daleč za najboljšo deseterico. Tudi Ilki Štuhec ni uspelo ponoviti izjemne smukaške uvrstitve. V cilj je s številko 25 prišla kot 19., nato pa jo je prehitelo še nekaj tekmovalk. osvojila je 22., mesto, Vanja Brodnik je bila 36.

Znova na +44

Mazejeva ima pred tekmama v tehničnih disciplinah ob koncu prihodnjega tedna v Areju zdaj 44 točk več kot Fenningerjeva. Do konca sezone je sicer še šest tekem.

Boj za superveleslalomski mali kristalni globus pa se bo z razpletom tekme v Garmischu prenesel na zadnjo tekmo sezone v francoskem Meribelu. Vonnova (440) bo v Savojskih Alpah branila pičlih osem točk prednosti pred Fenningerjevo. Iz tega boja pa je dokončno izpadla sicer tretjeuvrščena Mazejeva, njen zaostanek že znaša 110 točk.

Svetovni pokal, Garmisch-Partenkirchen, superveleslalom (Ž), izidi:

 

Komentarjev 8
  • Ales Ceglar 19:14 08.marec 2015.

    Od prevelikega sovrastva do Tine, se je lannini oz. alini cas zavrtel...

  • depresija 16:06 08.marec 2015.

    Domačo publiko? Zlata lisica je že mimo.. Kje ti živiš?

  • lannina 15:26 08.marec 2015.

    tooooooooo, bravo Lindsey, tudi Anna...ne bo trajalo dolgo, da bo prevzela vodstvo, saj bo maze pred domačo publiko spet pogorela