Šport
18 ogledov

Finale velike dvojice

Dobelšek Krivokapić Cimos Koper Saša Despot
V finalu slovenskega pokala se bosta pomerila Cimos Koper in Celje Pivovarna Laško. Prvi je v polfinalu ugnal Ormož, drugi pa Maribor.

Po pričakovanjih se bosta v finalu pokalnega turnirja, ki ga gosti Podčetrtek, pomerili najtrofejnejša kluba tega tekmovanja. Branilec naslova Cimos je do zdaj osvojil tri lovorike, Celjani pa kar 14.

Primorci so si finalni nastop priigrali po zmagi s 24:19 proti moštvu Jeruzalem Ormož. Ta se je favoriziranemu Cimosu dobro upiral do polčasa (10:10), nato pa so udeleženci Lige prvakov le ušli Ormožanom. Za zmagovalce je šest golov dosegel Milorad Krivokapić.

Prav tako so se do polčasa mučili tudi Celjani, ki so na glavni odmor krenili s prednostjo enega zadetka (16:15), potem pa je Maribor nekoliko popustil. V začetnih minutah drugega dela so tako celjski rokometaši povedli z 19:15. Svojo prednost so nato povečali še na 23:17, kar je bila dovolj visoka razlika, da so tekmo mirno pripeljali do konca. Pri Celjanih je bil najboljši strelec Gašper Marguč s sedmimi, pri Mariboru pa Simon Razgor z osmimi zadetki.

Finale bo na sporedu v nedeljo ob 20. uri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.