Šport
15 ogledov

Zorman prihaja v Koper

Dobelšek Krivokapić Cimos Koper Saša Despot
Cimos Koper se bo za preboj v četrtfinale pomeril s poljskim moštvom Vive Targi Kielce, pri Poljakih pa igra tudi Uroš Zorman.

Cimos Koper je kot drugouvrščena ekipa skupine C čakala na tekmeca iz tretjega bobna, morebitni nasprotniki pa so bili španski Ademar Leon, švedski Sävehof in poljske Kielce. Primorci so si še najbolj želeli izvleči Švede, a jim je žreb naklonil zelo neugodne Poljake. Te vodi trener Bogdan Venta, ki je v Kielcah zbral kopico rokometnih zvezdnikov, med njimi je tudi Uroš Zorman.

"V tretjem bobnu so bile same imenitne in močne ekipe, dobili pa smo poljsko, ki je za odtenek močnejša od švedskega Sävehofa in španskega Ademarja iz Leona. Kielce tvorijo sami poljski reprezentanti, v svojih vrstah pa ima tudi nekatere druge izjemno kakovostne igralce, kot je denimo slovenski reprezentant Uroš Zorman. Poljska zasedba je svojo moč dokazala že v prvem delu tekmovanja, ko je v najtežji skupini osvojila tretje mesto in izločila ruske Čehovske medvede. Gre za zelo kakovostno ekipo. Ne preostane nam nič drugega, kot da se na papirnatega favorita tega obračuna temeljito pripravimo in dostojno zoperstavimo, dovoljene pa so tudi sanje," je žreb pokomentiral trener Cimosa Fredi Radojkovič.

Moštva, ki so v skupinskem delu Lige prvakov osvojila prvo ali drugo mesto v svoji skupini, bodo povratno tekmo osmine finala odigrala pred domačimi gledalci. Prve tekme bodo na sporedu med 14. in 18., povratne pa med 21. in 25. marcem. Nato bodo sledili še četrtfinalni dvoboji, Köln pa bo 26. in 27. maja gostil zaključni turnir četverice.

Cimos bo na Poljskem gostoval 17. marca, tekma pa se bo začela ob 15. uri.Povratna tekma bo teden dni kasneje.

Žreb osmine finala:
Füchse Berlin – HSV
Montpellier – Barcelona
Wisla Plock – Kiel
Kadetten Schaffhausen – Atletico Madrid
Reale Ademar Leon – Veszprem
Vive Targi Kielce – Cimos Koper
Metalurg Skopje – Croatia Osiguranje Zagreb
Sävehof – Köbenhavn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.