Šport
27 ogledov

Finalni spopad Nadala in Del Potra

rafael nadal
1/4
EPA
V finalu prvega mastersa v letošnji sezoni, ki poteka v puščavskem Indian Wellsu, se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Argentinec Juan Martin Del Potro. Prvi je v polfinalu še dvanajstič zapored premagal Čeha Tomaša Berdycha, drugi pa je v treh nizih presenetil prvega nosilca in favorita Novaka Đokovića.

V finalu teniškega turnirja ATP v ameriškem Indian Wellsu z nagradnim skladom pet milijonov dolarjev bosta zaigrala Argentinec Juan Martin Del Potro ter Španec Rafael Nadal. V polfinalu je sedmopostavljeni Argentinec ugnal prvega igralca sveta Srba Novaka Djokovića s 4:6, 6:4, 6:4, peti nosilec Nadal je bil 6:4, 7:5 boljši od Čeha Tomaša Berdycha.

Za srbskega teniškega zvezdnika je po 14 zaporednih zmagah poraz v Indian Wellsu prvi v letu 2013, Del Potro pa je bil uspešen šele tretjič v 11 medsebojnih dvobojih. V finalu bo njegov tekmec povratnik na teniška igrišča Nadal, ki je na terenih Indian Wellsa slavil že v letih 2007 in 2009.

''Do tretjega niza sem igral odlično, a Novak je imel priložnost, da me premaga, ko sem zaostajal 0:3,'' je povedal Del Potro, ki se je v zadnjem nizu vrnil po brejku zaostanka. ''Vrnil sem se in to mi je dalo nekaj samozavesti. Igram dobro, o čemer pričajo tudi rezultati. Seveda si želim še izboljšati nekatere stvari, kot na primer slice. Večkrat bi rad prišel na mrežo,'' je dodal 24-letnik.

''Vse čestitke nasprotniku. Zaslužil si je zmago, saj je v ključnih trenutkih odigral bolj zbrano, medtem ko sem sam naredil preveč napak,'' je prvi poraz po 22 zaporednih zmagah - 14 v letošnji in osem v lanski sezoni'' - komentiral Đoković.

V finalu se bo Del Potro pomeril s povratnikom po poškodbi Rafaelom Nadalom. ''Težko sem si predstavljal kaj takega in zelo sem vesel zaradi vsega, kar se je zgodilo v zadnjem mescu,'' je povedal Španec, ki bo v Indian Wellsu naskakoval svojo tretjo lovoriko. ''Ničesar nimam izgubiti, saj sem dosegel več, kot sem si upal sanjati,'' je dodal Nadal, ki je tako po sedmih mesecih uradno nazaj tudi na trdi podlagi.

ATP Masters 1000, Indian Wells, polfinale:

Juan Martin Del Potro (Arg/7) : Novak Djoković (Srb/1) 4:6, 6:4, 6:4
Rafael Nadal (Špa/5) : Tomaš Berdych (Češ/6) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.