Šport
39 ogledov

Flisar v šoku: ob zmagi smrt kolega

nick zoricic
1/3
EPA
V Sarajevu rojeni kanadski smučar prostega sloga Nick Zoricic je preminil, potem ko je na tekmi v švicarskem Grindenwaldu v osmini finala nesrečno padel ob zadnjem skoku. Počivaj v miru, Nick.

Devetindvajsetletni Nick Zoricic je bil nekdanji alpski smučar, v krosu pa se je dvakrat uvrstil na stopničke. Lani je v skupnem seštevku svetovnega pokala zadel šesto mesto. Tekma je bila po polurnem čakanju odpovedana, za končno uvrstitev pa so obveljali rezultati kvalifikacij, v katerih je bil najhitrejši Filip Flisar. S svojo tretjo letošnjo zmago je prevzel vodstvo v svetovnem pokalu, ker pa so organizatorji odpovedali tudi nedeljsko tekmo, pomeni, da je Slovenec skupni zmagovalec. To je v uradnem sporočilu za STA potrdila tudi Mednarodna smučarska zveza (FIS).

"Nimam še uradnih informacij, a me v tem času niti ne zanimajo. Ob 18. uri je novinarska konferenca, po kateri bo več jasnega. Vsekakor pa se ne morem veseliti, saj je umrl moj prijatelj, zato je položaj izredno težak. Z Nickom sva se odlično razumela, njegove korenine so bile v nekdanji Jugoslaviji, zdaj ne vem točno, ali je izhajal s Hrvaške ali iz Srbije. Vsi smo pretreseni, a bomo morali s tem naprej. Konec koncev je to ekstremni šport, v katerem so take nesrečne možne. Morali bomo pozabiti na to in iti naprej," je bil pretresen Flisar, ki nesreče 29-letnega Kanadčana ni videl: "Jaz sem se peljal na start in nisem ničesar videl. Nato smo čakali pol ure, ko je bila tekma odpovedana in ko smo se peljali na cilj pa smo izvedeli, da je Nick umrl."

Zoricic, rojen v Sarajevu, je bil nekdanji alpski smučar, ki se je s krosom začel ukvarjati leta 2009. Lani je v skupnem seštevku svetovnega pokala zasedel šesto mesto, v svoji karieri pa je dvakrat stopil na stopničke. Lani je nastopil tudi na svetovnem prvenstvu v Deer Valleyju, na katerem je zasedel osmo mesto. To je že druga tragična nesreča kanadskih zimskih športnikov v letošnji sezoni, januarja se je na treningu smrtno ponesrečila deskarka v snežnem žlebu Sarah Burke.

Svetovni pokal, moški, rezultati:

1. Filip Flisar (Slo)
2. John Teller (ZDA)
3. Didrik Bastian Juell (Nor)
4. Christopher Delbosco (Kan)
5. Christian Mithassel (Nor)
6. David Duncan (Kan)
7. Andreas Matt (Avt)
8. Tristan Tafel (Kan)
9. Brian Bennett (ZDA)
10. Armin Niederer (Švi)
...

Končni vrstni red v svetovnem pokalu:

1. Filip Flisar (Slo) 482 točk
2. Brady Leman (Kan) 443
3. Alex Fiva (Švi) 434
4. Christopher Delbosco (Kan) 396
5. Andreas Matt (Avt) 393
6. David Duncan (Kan) 329
...

Ženske:

1. Mariel Thompson (Kan)
2. Maria Komisarova (Rus)
3. Marte Hoeie Gjefsen (Nor)
4. Ophelie David (Fra)
5. Karolina Riemen (Pol)
6. Emilie Serain (Švi)
7. Sami Kennedy (Avs)
8. Francisca Steffen (Švi)
...

Končni vrstni red:

1. Mariel Thompson (Kan) 590 točk
2. Ophelie David (Fra) 530
3. Katrin Müller (Švi) 423
4. Sanna Luedi (Švi) 389
5. Andrea Limbacher (Avt) 388
6. Alizee Baron (Fra) 349
...
28. Saša Farič (Slo) 50
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.