Šport
44 ogledov

"Formalno ima Klobučar prav"

Vujoševićeva avantura pri CSKA-ju se je hitro končala. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Trener Partizana Duško Vujošević je ocenil, da "bi bilo normalno", če bi Jaka Klobučar dobil toliko denarja kolikor si ga je prislužil.

Račun Partizana je že nekaj časa blokiran, ker novi delodajalci Eda Murića še vedno dolgujejo Jaki Klobučarju precejšnjo vsoto denarja. Trener Duško Vujošević se je zdaj odzval na zapise v medijih, da ima pri plačevanju pogodbenih obveznosti dvojna merila, saj naj bi pri prekinitvi pogodbe s CSKA-jem sam zahteval celotno izplačilo.

"Stalno se govori, da sem od CSKA dobil celotno plačilo. Stokrat ponovljene laži, ki jih omenjajo psihični razbojniki, niso resnične. Pri prekinitvi pogodbe sem se odpovedal 1,4 milijona evrov. Tega denarja nisem dobil izplačanega, saj sem se želel takoj ukvrajtai z delom, ki ga imam rad, z delom v klubu s finančnimi težavami," je za agencijo Beta izjavil Vujošević in dodal: "V moji pogodbi s CSKA ni bilo nobenega aneksa, vsa izplačila so bila zagotovljena, tudi ta del, ki sem se mu odpovedal."

Vujošević sicer Klobučarjevim zastopnikom očita, da so z aneksom, ki naj bi bil sprva po mnenju Partizana nazavezujoč, povečali dolg kluba do igralca. V aneksu je sicer zapisano, da mora Partizan izplačati 200 tisoč evrov, če v pravem času ne poravna dolga. "Partizan in Klobučar sta se sporazumela o plačilu 53.000 evrov, toliko so znašali bonusi in tri zaostale plače ob prekinitvi pogodbe. Klub je nato plačal eno plačo, dolga pa je ostalo še za 38 tisoč evrov. Kasneje zaradi znanih finančnih težav nismo mogli pravočasno odplačati dolga." 

Vujošević je za nastali položaj okrivil agenta Aca Raškovića: "Predsedniku kluba Predragu Daniloviću je dejal, da gre pri aneksu le za formalnost, ki ne bo nikoli uporabljena. A ko je potekel čas, se je igralec odločil za tožbo, Mednarodni košarkarsko razsodišče pa je odločilo, da Partizan Klobučarju dolgije 131.500 evra. Menim, da je športno in moralno, da igralec dobi toliko denarja kolikor si ga je prislužil. To je 38 tisoč evrov. Igralec ima formalno prav, a do dokumentov je prišel zaradi klubske napake in umazane igre svojega agenta." Rašković sicer pravi, da ni več Klobučarjev zastopnik.

Partizan zaradi dolga ne more registrirati košarkarjev, ki so k črno-belim prišli iz tujih klubov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.