Šport
52 ogledov

Vujošević o Klobučarju: "Predsednika je prevaral agent"

Krka Novo mesto Partizan liga Aba Vujošević Kinsey Klobučar Nebojša Tejić/ABA
Trener Partizana je okrivil agenta Aleksandra Raškovića, da njegov klub do nadaljnjega ne sme registrirati novih igralcev. V središču zgodbe je dolg Beograjčanov do Jake Klobučarja.

Ker beograjski Partizan ni pravočasno poravnal zaostalih obveznosti do Jake Klobučarja, je Košarkarski tribunal za arbitražo (BAT) razsodil v korist slovenskega reprezentanta in srbskim prvakom prepovedal registracijo novih košarkarjev.

Spomnimo: dolg Partizana do Klobučarja je precej narasel, ko srbski klub ni pravočasno poravnal zaostalih obveznosti, potem ko je marca 2011 prekinil pogodbo s Klobučarjem. "Grobarji" bi Klobučarja morali izplačati dva meseca po prekinitvi pogodbe, a se to ni zgodilo. Pred nekaj tedni je BAT odločil, da morajo Srbi Slovencu izplačati več kot 130.000 evrov, preden lahko registirajo nove igralce.

Plačilo ali propad kluba

Trener črno-belih Duško Vujošević je sedaj dejal, da je agent Aleksandar Rašković prevaral predsednika kluba Predraga Danilovića. Rašković naj ne bi želel vzeti denarja, ki naj bi ga Partizan že ponudil. "Mi smo (Klobučarju, op. a.) dolgovali 38.000 evrov, a je njegov menedžer Aca Rašković prevaral predsednika. Rekel mu je, da bo podpisal odlog plačila samo zaradi formalnosti, da bi mi pridobili čas pri BAT in da kasneje ne bo nikdar zahteval denarja," je dejal Vujošević, čeprav Rašković uradno sploh ni agent Klobučarja.

Po besedah trofejnega trenerja so pri Partizanu torej naivno mislili, da bosta Klobučar in Rašković pozabila na 38 tisočakov, nato pa naj bi srbski agent izigral črno-bele, ki morajo sedaj izplačati 138.000 evrov, če želijo nadaljevati s kadrovanjem. "To moramo plačati čim prej, ali pa bo klub prenehal obstajati. Klub je blokiran zaradi Ace Raškovića. Imamo potrjene informacije, da je on Klobučarjev menedžer, čeprav naj to ne bi bil," je dejal Vujošević in na hrbet znanega košarkarskega agenta obesil "tarčo".

Toži jih tudi Kecman

Partizan se v zadnjih letih sooča s finančno krizo, kljub številnim prodanim igralcem v elitne evropske klube. Na začetku zadnjih priprav je košarkarje v dvorani pričakala tudi izklopljena elektrika, Davis Bertans pa je zaradi neizplačanih plač enostransko prekinil pogodbo s klubom.

Pred dnevi se je za tožbo proti Partizanu odločil tudi njegov dolgoletni kapetan Dušan Kecman, sicer ljubljenec navijačev. Tudi on že leta čaka na prislužen denar. Vujošević je še pred dnevi zatrjeval, da se sicer sploh ne vpleta v finančno situacijo kluba.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.