Šport
45 ogledov

"Formulo 1 vodi pet ekip"

Vijay Mallya Bernie Ecclestone EPA
Bob Fernley, namestnik šefa ekipe Force India, svari, da bo podobna usoda kot Caterham in Marussio doletela še nekatera druga moštva v paddocku F1.

Moštvi Caterham in Marussia ne bosta nastopila na dirki za VN ZDA, je pred dnevi potrdil Bernie Ecclestone, ki zbira predloge za reševanje finančno nestabilnih ekip. Eden od njih je ideja tretjega dirkalnika, ki bi ga bogatejša moštva za protiuslugo odstopila revnejšim ekipam.

Caterham je že prevzel stečajni upravitelj, podobna usoda bo morda zelo kmalu doletela tudi Marussio. Če moštvi ne bosta uspeli poiskati novega investitorja oz. svežega kapitala, bo to pomenilo konec za obe ekipi, ki se v elitnem dirkaškem šport udejstvujeta od leta 2010 naprej.

Od leta 2010 propadle tri ekipe

"Od leta 2010 so se nam pridružile tri ekipe in vse tri so propadle. To je bilo jasno od samega začetka. Če bi omejili stroške in zagotovili pravičnejšo razdelitev denarnih sredstev, Caterhamu in Marussii morda ne bi spodletelo," je za The Telegraph povedal Bob Fernley, namestnik šefa ekipe Force India

Več o dogajanju v F1 preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.