Šport
51 ogledov

Nesrečna Marussia pred prodajo

Marussia, Max Chilton EPA
Ekipa formule 1 Marussia je v hudih finančnih težava. Interes za nakup ruskega moštva že obstaja.

Marussia, ki je v lasti Rusa Andreja Čeglakova, se je znašlo v hudih finančnih težavah in že razglasilo stečajni postopek. Za ekipo, ki zaradi finančnih težav ne bo nastopila na naslednji dirki svetovnega prvenstva v ZDA, se zdaj zanimata britansko-indijska milijarderja, brata Baljinder Sohi in Sonny Kaushal.

Britansko-indijska premožneža sta Čeglakovu za ekipo ponudila 70 milijonov evrov, Rus naj bi zahteval približno 12 milijonov več. Omenjeni prevzem bi hkrati obvaroval tudi 190 delovnih mest v ekipi. Moštvo ima sicer že dalj časa težave, ekipo pa je pred mesecem dni dodatno prizadela še huda nesreča dirkača Julesa Bianchija, ki se po hudih poškodbah na dirki na Japonskem še vedno bori za življenje. Marussia je tako že odpovedala udeležbo na velikih nagradah v Austinu in v Sao Paulu. Dirka v ZDA bo 2. novembra, v Braziliji pa teden dni kasneje.

"Smo blizu dogovora, a mora biti ta za pravo ceno. Naša ponudba je resna in videli bomo, kaj se bo zgodilo," je za Daily Telegraph povedal Sohi. Časnik še navaja, da bosta brata ob prevzemu ekipe podedovala tudi dolg v višini 38 milijonov evrov, ki jih ekipa dolguje Ferrariju za dobavo motorjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.