Šport
104 ogledov

Francoz še enkrat nepremagljiv

Nacer Bouhanni EPA
Francoz Nacer Bouhanni (Cofidis) je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Kataloniji.

Na preizkušnji svetovne serije je v drugi etapi, dolgi 179 km, Nacer Bouhanni v skupinskem sprintu premagal Belgijca Giannija Meersmana in Philippa Gilberta, ki sta nosila, tako kot njuni rojaki, zaradi tragičnih dogodkov v domovini žalna trakova. Bouhanni je bil najhitrejši tudi na ponedeljkovi prvi etapi v Calleli, z današnjo zmago in bonusom pa je še povečal prednost v skupnem seštevku.

Na 96. katalonski dirki je 25-letni specialist za sprinte še enkrat izkoristil priložnost in po koncu etape, kjer je do zadnjega kilometra prišla velika skupina, tudi slavil. Njegova ekipa je dobro opravila delo, Cofidisov vlak je Bouhannija na zadnjem zavoju 400 metrov pred ciljem pripeljal v položaj, ko je lahko napadel in zmagal.

Slovenci, na dirki nastopajo štirje, niso bili v ospredju. V cilj so prišli z glavnino, najboljši je bil Jan Polanc (Lampre Merida) na 97. mestu, Primož Roglič (Lotto-NL Jumbo) je bil 120., Borut Božič (Cofidis) 158., Matej Mohorič (Lampre Merida) pa s pol minute zaostanka 164.

Skupno je Bouhanni z desetsekundnim bonusom zdaj v skupnem seštevku po dveh etapah prvi 14 sekund pred Benom Swiftom in Thomasom De Gendtom. Roglič je 97., Polanc 142., Božič 152., Mohorič pa 163.

V sredo čaka kolesarje tretja etapa, 172 km dolga preizkušnja od Girone do La Moline, ki bo s prvim gorskim ciljem pomenila prvo zahtevnejšo selekcijo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.