Šport
19 ogledov

Francozi kljub nihanjem suvereni

 Vincent Collet EPA
Uvodni poraz proti Nemčiji je bil za francosko reprezentanco pravočasno opozorilo. Galski petelini bodo drugi del tekmovanja v Stožicah zaželi s štirimi točkami.

"Če se želimo prebiti do finala, moramo vse srečanje igrati na visoki ravni," je po obračunu z Belgijo za spletno stran EuroBasketa razmišljal francoski krilni košarkar Mickaël Gelabale. Kljub slabemu prvemu polčasu so Francozi v drugem delu srečanja nadomestili zaostanek in dosegli še četrto zmago, ki jim je prinesla napredovanje v drugi krog s štirimi točkami v žepu.

Odlični v napadu

V preteklosti so bili Francozi znani predvsem po odlični obrambi, tokrat pa navdušujejo v napadu, saj so s povprečjem 80,6 točke na srečanje trenutno najučinkovitejše moštvo na EuroBasketu.

Kljub učinkovitim predstavam je selektor Vincent Collet previden: "V sredo se začne novo prvenstvo. Popraviti moramo določene stvari, predvsem igro v začetnih minutah. Poznam svoje igralce in vem, da si močno želijo uspeha, zato ne bomo odstopali od svojih ciljev."

Pogumne francoske napovedi

In kakšni so francoski cilji? "Želimo si osvojiti kolajno," je potrdil Gelabale, Collet pa ga je dopolnil: "Dobro igramo pod pritiskom in upam, da bomo naslednjo nedeljo zaigrali v finalu."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.