Šport
22 ogledov

Frenzel zadržal prednost, Jelenko 21.

Eric Frenzel nordijska kombinacija
1/6
Reuters
Eric Frenzel je po teku na 10 kilometrov zadržal vodstvo po skakalnem delu. Drugi je bil Akito Vatabe, tretji pa Magnus Krog.



Debitant na olimpijskih igrah (OI) Marjan Jelenko je bil po pričakovanju najboljši slovenski tekmovalec v nordijski kombinaciji v Sočiju. Zrečan je zasedel 21. mesto. Po skoku na srednji skakalnici je bil sedmi, tek pa mu ni uspel, tudi zaradi smole s počeno palico.

"S skokom sem zadovoljen, čeprav bi lahko bil tudi boljši, malo sem bil pozen na mizi. Po sedmem mestu na skakalnici sem imel dobro izhodišče, saj smo kar štirje startali v isti sekundi. Ne vem, če se mi je to že kdaj že zgodilo. Želel sem si čim dlje ostati v skupini, kar mi je približno polovico proge uspevalo, nato pa mi je nekdo zapeljal čez palico, tako da je ta počila. Ker to ni bilo v trenerski coni, sem moral 400 metrov teči le z eno palico, pri tem pa sem izgubil ritem, posledično tudi moč, zato sem v zadnjih dveh krogih povsem omagal," je po tekmi dejal Jelenko.

Oranič: V teku nisem imel možnosti

"To so le OI, konkurenca je vrhunsko pripravljena, sam pa se, ker ni bilo vse optimalno, nisem mogel boriti z njo. Ne rečem, da bi osvojil kolajno, ampak za kakšno mesto bi bil pa zagotovo boljši," je po smoli s palico še dejal Jelenko, ki je sicer pohvalil opremo. Za tekmo je dobil nov par smuči, nad katerimi nima prav nobene pripombe: "To je dober obet za drugo tekmo, na kateri si želim boljši rezultat, kot je današnje 21. mesto."

Gašper Berlot in Mitja Oranič sta bila povprečna že na skakalci. "To je bil moj najslabši skok v teh dneh, s tekom pa sem zadovoljen," je imel mešane občutke Berlot, najbolj jezen pa je bil Oranič: "Dobili smo dva nova para smuči, ampak jaz sem tekmoval s starimi. V teku nisem imel prav nikakršnih možnosti."

V četrtek vsi na hokej

Vsi Slovenci so pohvalili organizatorje, ki so v spomladanskem vremenu izvrstno pripravili progo, vsi pa so tudi potarnali, da je bila proga izjemno težka. Zdaj jih čaka nekaj počitka, v četrtek si bodo v živo ogledali hokejsko tekmo, v petek pa se bodo že začeli pripravljati na novo preizkušnjo. V torek, 18. februarja, se bodo namreč pomerili še na veliki skakalnici, ki jo že poznajo iz svetovnega pokala, in teku na 10 km.

Nemec Eric Frenzel, vodilni že po skakalnem delu, je po skokih na srednji skakalnici in teku na 10 kilometrov za 4,2 sekunde ugnal Japonca Akita Vatabeja, tretji pa je bil Norvežan Magnus Krog, ki je zaostal 8,1 sekunde.

Jelenko po skokih s polminutno zamudo

Marjan Jelenko nordijska kombinacija Soči 2014 | Avtor: EPA EPA
Frenzel je vodil že po skakalnem delu tekme nordijskih kombinatorcev. Najboljši Slovenec je bil Jelenko na sedmem mestu. Oranič je 30., Berlot pa 39. Frenzel je za skok, dolg 103 metre, dobil 131,5 točke oziroma 1,5 točke več od drugouvrščenega Japonca Akita Vatabeja. Tretji je bil Rus Sergej Klimov s 6,8 točke zaostanka. Jelenko je pristal pri 99 metrih in dobil 123,9 točke, Oranič je za skok 93,5 metra prejel 109,2 točke, Berlot pa za 92,5 m 106,3 točke.

Vatabe je tek začel šest sekund za Frenzlom, Klimov pa 27. Jelenko je nastopil s polminutno zamudo, tako kot Japonec Tajhej Kato, Avstrijec Lukas Klapfer in Nemec Tino Edelmann. Le sekundo za njimi pa je startal eden od favoritov, Francoz Jason Lamy Chappuis. Oranič je imel 1:29 minute zaostanka, Berlot pa 1:41.

Nordijska kombinacija (srednja skakalnica/tek na 10 km):

1. Eric Frenzel (Nem) 23:50,2
2. Akito Vatabe (Jap) + 0:04,2
3. Magnus Krog (Nor) 0:08,1
4. Alessandro Pittin (Ita) 0:09,3
5. Magnus Moan (Nor) 0:12,7
6. Johannes Rydzek (Nem) 0:17,3
7. Lukas Runggaldier (Ita) 0:19,7
8. Fabian Riessle (Nem) 0:29,4
9. Tino Edelmann (Nem) 0:37,0
10. Haavard Klemetsen (Nor) 0:38,2
...
21. Marjan Jelenko (Slo) 1:33,0
34. Gašper Berlot (Slo) 2:35,7
37. Mitja Oranič (Slo) 2:56,2
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.