Šport > Zimski športi
24 ogledov

Za slovo zmaga Francozov; Jelenko in Oranič deveta

Jelenko je tekmo končal na 39. mestu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Na svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Val di Fiemmeju so tekmovanja končali nordijski kombinatorci. V tekmi dvojic sta slavila Francoza, Mitja Oranič in Marjan Jelenko sta bila deveta.

V zadnji tekmi so se merile dvojice, slovenska ekipa v postavi Mitja Oranič - Marjan Jelenko je zasedla deveto mesto. Po skokih je bila sedma, nato nekaj časa tekla na šestem mestu, v zadnjih krogih pa so jima nekoliko pošle moči.

Zlato kolajno sta osvojila Francoza Jason Lamy Chappuis in Sebastien Lacroix, za Chappuisa je to že tretje zlato na prvenstvu, drugo mesto sta osvojila Avstrijca Bernhard Gruber in Wilhelm Denifl, tretje pa Nemca Tino Edelmann in Eric Frenzel.

"Tekma je potekala v pravih spomladanskih razmerah, pri plus 15 stopinjah Celzija. Na skakalnici smo naredili nekoliko premalo. Ves čas tekaškega dela smo se borili za osmo mesto, vendar nam je na koncu nekoliko zmanjkalo. Vedeli smo, da so Američani premočni, pred Italijani pa smo napravili premalo prednosti. Fanta sta se borila in sta dobro nastopila. Pohvalil bi servis, ki je v zadnjih dveh dneh garal. Zahvalil bi se tudi Fischerju, ki nam je posodil smuči za tekmo, da smo imeli vsaj dva para kvalitetnih smuči za tekmo," je po tekmi razmišljal glavni trener Primož Triplat.

Izidi:

1. Francija (Sebastien Lacroix/Jason Lamy Chappuis) 35:37,9
2. Avstrija (Bernhard Gruber/Wilhelm Denifl) + 18,6
3. Nemčija (Tino Edelmann/Eric Frenzel) 43,9
4. Japonska (Akito Watabe/Taihei Kato) 44,5
5. Norveška (Mikko Kokslien/Magnus Moan) 1:03,3
6. ZDA (Bill Demong/Taylor Fletcher) 1:24,6
7. Italija (Armin Bauer/Alessandro Pittin) 1:53,5
8. Češka (Miroslav Dvorak/Pavel Churavy) 1:55,7
9. Slovenija (Mitja Oranič/Marjan Jelenko) 2:00,1
10. Estonija (Han-Hendrik Piho/Kail Piho) 3:14,0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.