Šport
36 ogledov

Jelenko 5 sekund od zmage

Jelenko je tekmo končal na 39. mestu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Norvežan Magnus Moan je zmagovalec uvodne tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v predolimpijski zimi v Lillehammerju. Na skakalnici Lysgaardsbakken in nato na 10-kilometrskem teku je odlično nastopil tudi slovenski kombinatorec Marjan Jelenko, ki je s petim mestom dosegel uspeh kariere; za zmagovalcem je zaostal manj kot pet sekund.

Magnus Moan je 19. zmago kariere in prvo po skoraj dveh letih slavil pred lanskim zmagovalcem svetovnega pokala Francozom Jasonom Lamyjem Chappuisom, tretji je bil Avstrijec Bernhard Gruber, četrti pa vodilni po skoku domačin Haavard Klemetsen.

Uvodno tekmo je odlično opravil tudi Marjan Jelenko, ki je bil že po skoku na visokem četrtem mestu, na koncu pa je z zgolj 4,5 sekunde zaostanka za zmagovalcem osvojil peto mesto. V teku je napredoval tudi Mitja Oranič, ki je s 34. mesta po skoku po dobri predstavi na 10 kilometrov na koncu zasedel 22. mesto.

"Zjutraj si takšnega rezultata nisem predstavljal niti v sanjah. Moj cilj pred tekmo je bil preboj med najboljših 20, kar sem si zelo želel. Že tudi zgolj z osvojitvijo kakšne točke svetovnega pokala bi bil zadovoljen. Da bom na koncu med šesterico, pa si nisem upal pomisliti," je po izjemni predstavi dejal 21-letni član smučarsko-skakalnega kluba Velenje.

"Skok sem naredil takšnega, kot znam, podobno skačem na treningih. V teku pa sem le skušal slediti tekmecem. Čim dlje se jih držim, bolje bo, sem si dejal. Z njimi sem lahko tekel do konca in jih celo nekaj prehitel. Naš serviser je bil tokrat vrhunski. Upam, da to ni bila le ena tekma in bom tudi na prihodnjih tekmah dokazal, da znamo odteči dobro," je po prihodu v cilj menil Jelenko.

Od zadovoljstva je sijal tudi glavni trener nordijskih kombinatorcev Primož Triplat: "Kaj naj rečem? Peto mesto je skoraj neponovljiv rezultat. To je vrhunski rezultat. Nismo si predstavljali, da smo lahko tako dobri, čeprav so poletni treningi to nakazovali. Imeli smo zelo dobre tekaške smuči, tako da je Marjan zlahka sledil najboljšim. Boril bi se lahko celo za tretje mesto, a je tudi peto mesto vrhunski rezultat. Tudi Mitja je z 22. mestom lepo začel sezono. Nekoliko bolje bi moral skočiti, saj je tekel dobro. Super smo začeli sezono in vse se nam je izšlo. Fantje so bili v pripravljalnem obdobju delovni in zagnani, danes pa smo to le prenesli na tekme."

Nordijske kombinatorce v nedeljo v olimpijskem Lillehammerju čaka še ena tekma svetovnega pokala. "Jutri je naš prvi cilj, da dobro odskačemo na skakalnici. Če bo Marjan skočil tako, kot zna, startal nekje s petega mesta, potem je vse lažje. Mitja ob normalnem skoku starta nekje okoli 20. mesta. V tem primeru je vse lažje, saj smo tekaško dobro pripravljeni," je napovedal Triplat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.