Šport
212 ogledov

Freund: Tudi Peter bi ga moral dobiti

Severin Freund EPA
O najboljšemu skakalcu svetovnega pokala je tokrat odločalo število zmag, oba sta namreč osvojila enako število točk. Zmagovalec Severin Freund je prepričan, da bi si veliki kristalni globus zaslužil tudi Peter Prevc.

Severin Freund je s sedmim mestom na zadnji tekmi v Planici postal skupni zmagovalec svetovnega pokala. "To je zame uresničitev sanj. Ta dosežek je edini, ki sem ga jasno definiral na začetku kariere," je dejal 26-letni nemški skakalec.

Oba s Petrom Prevcem sta sicer osvojila 1729 točk, a je Freund zbral devet zmag, slovenski šampion pa tri. Freund je mnenja, da bi se moralo pravilo v tem primeru spremeniti: "Če imata dva skakalca po 37 tekmah enako število točk, si oba zaslužita osvojiti veliki kristalni globus. To bi bilo morda treba v prihodnje vzeti v poštev."

Freund je sicer postal tretji nemški skakalec s skupno zmago v svetovnem pokalu. Pred njim sta bila najboljša v sezoni še Jens Weißflog (1984) ter Martin Schmitt (1999 in 2000). Kot edini Slovenec je najprestižnejšo lovoriko v sezoni osvojil Primož Peterka (1997 in 1998).

Komentarjev 1
  • 4krogci 20:59 23.marec 2015.

    Sej to bi blo nekako pravilno. Če je enako točk naj ga dobita oba ali pa naj izpeljejo se eno serijo oz 2 sam z njima dvema in naj se potem odloči kako pa kaj