Šport
856 ogledov

"Froomu se bom poskušal izogibati"

Tom Dumoulin Epa
Odločitev Mednarodne kolesarske zveze v primeru Chris Froome pri nekaterih ni bila dobro sprejeta.

Nizozemski kolesarski zvezdnik Tom Dumoulin se je odzval na primer britanskega kolega Christopherja Frooma, kateremu so sprva prepovedali nastop na dirki po Franciji, pozneje pa ga oprostili obtožb, tako da bo lahko nastopil na dirki. Nizozemec za afero obtožuje Mednarodno kolesarsko zvezo (UCI), afera je bila po njegovem mnenju povsem nepotrebna.

"Ne obtožujem Frooma. Zaupam tistim, ki so odločali in ga spoznali za nedolžnega," je na novinarski konferenci pred začetkom Toura dejal svetovni prvak v kronometru in lanski zmagovalec Gira, ki je jezo stresel na mednarodno kolesarsko zvezo.

"Povzročila je pravo zmešnjavo. Kolesar je kriv ali ne, to se more jasno povedati takoj, ne pa prelagati odločitve. Tega kolesarstvo ne potrebuje, neodločnost športu jemlje kredibilnost in odganja navijače. Zagotovo je obstajala drugačna možnost postopka proti njemu," meni Nizozemec, ki pričakuje, da Chris Froome, - Britanca v Franciji že tako ali tako niso nikoli ravno oboževali -, na Touru s strani navijačev ne bo najbolje sprejet.

chris froome Tour de France Šport Froome se podaja v lov za peto zvezdico

"Poskušal se ga bom čimbolj izogibati. Ne bi rad kolesaril blizu njega," je v šali dejal Dumoulin, s čimer je spomnil na dve leti star dogodek, ko so Britanca navijači polili z urinom. V bojazni pred incidenti je Froome lani najel varnostno službo, ki ga bo, kot bo to mogoče, varovala tudi letos.

Dumoulin sicer trdi, da je za največjo kolesarsko prireditev dobro pripravljen, izogiba pa se kakršnih koli napovedi: "Sem svež, a ne morem trditi, kako bo v naslednjih treh tednih. Ali dirko lahko dobim, bom lahko povedal šele po najtežjih etapah."

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.