Šport
5606 ogledov

Fury poslal sporočilo Usiku: "Imate sedem dni ..."

Tyson Fury Epa
Upokojeni boksarski šampion Tyson Fury se je pripravljen vrniti v ring, a le pod določenimi pogoji.

Britanski boksar Tyson Fury je svojim promotorjem izdal sedemdnevni ultimat za organizacijo združitvenega dvoboja s svetovnim prvakom težke kategorije po različicah WBA, IBF, WBO in IBO Oleksandrom Usikom.

"Vsem morebitnim snubcem, ki bi želeli organizirati dvoboj, dam vam sedem dni. Časa imate do 1. septembra, da zberete denar. Sicer pa hvala lepa, bilo je zelo lepo. Sem upokojen. Pozabil sem omeniti, da vse ponudbe v pisni obliki in z dokazilom o sredstvih posredujte mojemu odvetniku Robertu Daviesu," je zapisal samooklicani romski kralj.

Tyson Fury Dillian Whyte | Avtor: Epa Epa
Štiriintridesetletni Britanec, svetovni prvak težke kategorije po verziji WBC, je nazadnje boksal aprila, ko je pred več kot 90.000 gledalci na stadionu Wembley s tehničnim nokavtom porazil Dilliana Whyta. Po zmagi, 32. v njegovi karieri, je potrdil govorice o koncu športne poti, vendar so bile njegove besede sprejete z veliko mero skepticizma, saj se je v v preteklosti že poslovil, nato pa svojo odločitev preklical.

Pred manj kot dvema tednoma je v zapisu na njegov 34. rojstni dan znova zatrdil, da se nima namena vrniti v ring, zdaj pa si je očitno spet premislil. Britanec si želi dvoboja z Usikom, a le če bo za to prejel astronomsko plačilo.

Fury po zmagi Usika na Anthonyjem Joshuo, ki je minulo soboto v Savdski Arabiji klonil po točkah in deljeni sodniški odločitvi, ni skoparil s kritiko na račun obeh težkokategornikov.

Drama po porazu Šport Joshui se je 'odpeljalo': iz ringa vrgel pasova, nato zgrabil mikrofon

"Oba sta bila zanič. To je bil eden najslabših dovobojev za naslov prvaka težke kategorije, kar sem jih kdajkoli videl. Popolno s*anje! Lepo vas prosim. Oba bi uničil v istem večeru. Je*eno s*anje! Pripravite čekovne knjižice, 'romski kralj' ne gre nikamor,"  se je na razplet dvoboja odzval še neporaženi šampion.

Oleksander Usik | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice