Šport
19 ogledov

Generalka uspela

Luka Zahović Maribor Haladas priprave prijateljska tekma Youtube
V 8. kolu prvenstva je Maribor dobro opravil generalko pred obračunom v Ligi prvakov proti Sportingu. Doma je z 2:0 ugnal Krko. Domžalčani še vedno niso dobili zadetka.

Krka ni bila dorasel tekmec, ogledniki iz Sportinga, ki so prišli v Maribor spremljat igro slovenskih prvakov, pa so se lahko prepričali v kakovost 18-letnega Luke Zahovića. Ta je v prvem polčasu z dvema goloma odločil tekmo, s petimi zadetki pa je zdaj prvi strelec lige.

Mariborčani, ki so se v reprezentančnem premoru okrepili, so pritisnili že od prve minute, Novomeščani so redko prešli polovico igrišča. Goste je moral večkrat reševati Tomislav Pelin, v 22. minuti pa je bil nemočen. Dare Vršič je izvedel kot z desne strani, Zahović pa se je odlično znašel v kazenskem prostoru in žogo z glavo poslal mimo Pelina.

Po tem golu se je igra nekoliko umirila, gostje so lažje zadihali in prišli do dveh strelov. Najprej je v 28. minuti Josip Fuček streljal mimo gola, štiri minute pozneje se je z istim učinkom z roba kazenskega prostora za strel odločil še Marin Perić. V 39. minuti so domači povišali vodstvo. Sintayehu Sallalich je odlično podal v gostujoči kazenski prostor, kjer je Zahović preigral dva igralca ter neubranljivo zadel v levi zgornji kot Krkinih vrat.

V 48. minuti se je Zahović spet znašel v priložnosti, bil je sam pred Pelinom, ki pa je njegov strel zaustavil. Gostje so si ustvarili še dve priložnosti, a sta bila Jaka Ihbeisheh in Tomislav Jurić nenatančna. V 66. minuti so domači zahtevali enajstmetrovko, saj so menili, da je Vinko Buden igral z roko. Tri minute pozneje se je gledalcem predstavil izraelski napadalec David Biton. V 87. minuti je Pelin po strelu Arghusa žogo preusmeril v prečko, v zadnjih trenutkih pa je končno še Jasmin Handanović imel priložnost za posredovanje, ko je obranil strel Perića.

Domžale še naprej prez prejetega zadetka

Domžalčani še naprej nadaljujejo neverjetni niz. Na osmi prvenstveni tekmi so še osmič zmagali, še več, tudi tokrat niso prejeli zadetka, tako da rekordna nepremaganost vratarja Nejca Vidmarja zdaj traja že 810 minut. 

Tekma se še ni dobro začela, ko so tokratni gostje na domačem stadionu morali opraviti prvo menjavo. Poškodoval se je Žan Majer, namesto njega je vstopil Zeni Husmani. Le tri minute zatem so Domžalčani tudi prvič resno zagrozili, po podaji Nejca Skubica je Uroš Korun s strelom z glavo zatresel prečko. Odbito žogo je Joshua Parker poslal čez gol.

Luka Elsner Domžale Maribor PLTS | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Tudi v nadaljevanju so imeli več od igre izbranci Luke Elsnerja, ki so si priigrali še nekaj priložnosti, eno lepših v 35. minuti, ko je do strela znotraj kazenskega prostora prišel Veljko SimićIzidor Balažič pa je izvrstno posredoval. A še pred koncem polčasa je tudi on klonil. Po hitrem protinapadu po desni strani je Skubic podal na bližnjo vratnico, kjer je Parker zadel z glavo.

V 56. minuti so Domžalčani znova zatresli mrežo, a iz prepovedanega položaja, sledili so še poskusi Simića in Koruna, a brez uspeha, v 80. minuti pa so tudi Radomljani zagrozili, ko je Janez Zavrl s 25 metrov preizkusil Vidmarja. Zato pa so Domžale podvojile prednost v 86. minuti, ko je Sasha Aneff v mrežo pospravil žogo, ki jo je proti mreži poslal Rudi Požeg Vancaš.

Remi v Novi Gorici

Pred očmi selektorja slovenske izbrane vrste Srečka Katanca so Novogoričani in Celjani uprizorili všečno predstavo, ki se je končala brez zmagovalca. To pomeni, da Celjani niso doživeli poraza že šest tekem zaporedoma, so pa ostali na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Precej nižje je Gorica, ki je po slabem začetku sezone, ko je štirikrat zapored izgubila, ostala na osmem mestu. Zmage ne pozna tri tekme zapovrstjo.

Novogoričani so že v drugi minuti imeli prvo lepo priložnost na tekmi, ko je Matija Širok podal z desne strani, Dejan Žigon je nato žogo oddal do Deniltona Venturima Juniorja, ki je z roba kazenskega prostora zatresel prečko. Že štiri minute pozneje pa so Celjani povedli. Širok je v kazenskem prostoru zrušil Benjamina Verbiča, Valon Ahmedi pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen.

Primorci so v kar všečni predstavi izenačili v 22. minuti, ko je prodrl Ezekiel Isoken Henty, podal v prazen prostor, kamor je pritekel Žigon in z nizkim strelom ugnal vratarja Matica Kotnika. Do konca polčasa gledalci niso več videli prave priložnosti, poskusila sta le še Anej Lovrečič na celjski ter Žigon na goriški strani, a neuspešno. Uvod drugega polčasa je bil spet zelo razburljiv, streli proti enim in drugim vratom so si sledili v hitrem ritmu, najnevarneje pa je bilo v 59. minuti, ko se je Venturim sam znašel pred celjskim vratarjem, a je bil slednji uspešnejši. Sledilo je obdobje brez zrelih priložnosti, šele v 89. minuti je Marshal Johnson sprožil nov strel, ki pa je bil nenatančen, tako kot tisti Tilna Klemenčiča v sodniškem dodatku.

Koper do druge zaporedne zmage

V Velenju sta se pomerili ekipi, ki sta imeli po tri zmage in štiri poraze. Malce boljši niz izidov na zadnjih tekmah je imel Rudar, ki je Koprčane pričakal z dvema zaporednima zmagama. A to na igrišču ni štelo. Gosti z Obale so odnesli ves plen in so zdaj sami na šestem mestu prvenstvene lestvice.

Velenjčani so se hitro veselili vodstva, saj je Senad Jahić že v deseti minuti izvrstno izvedel prosti strel s 25 metrov. Koprčani so izenačili 14 minut pozneje, potem ko je Ivica Guberac s prostega strela poslal dolgo žogo v sredino, kjer se je najbolje znašel Urban Žibert. V 30. minuti je Elvedin Džinić, ki je pred dnevi okrepil Rudar, močno sprožil od daleč, a je bil Božidar Radošević pripravljen. V 33. minuti so Koprčani po treh zaporednih udarcih iz kota povedli, potem ko je Guberac žogo poslal pred vrata, kjer je bil najvišji Damir Hadžić

Radomlje, Koper, Jaka Štromajer | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V uvodu drugega polčasa je sprva Denis Halilović s strelom z roba kazenskega prostora namučil domačega vratarja Matjaža Rozmana, ki je žogo poslal v kot. Tudi v nadaljevanju je bil Koper konkretnejši, v 68. minuti je zapravil novo lepo priložnost, ko je po prodoru do strela prišel Matej Pučko, a žogo poslal mimo leve vratnice. Zato pa je bil natančnejši Jaka Štromajer dve minuti zatem. Odločil se je za strel s 25 metrov, žoga je zadela še Džinića in presenetila Rozmana za 1:3. V 86. minuti se je v lepi priložnosti še enkrat znašel še Pučko, Rozman pa je bil zanesljiv. Tik pred koncem tekme je poraz ublažil Džinić, potem ko je zadel po podaji Maria Babića.

Olimpija še naprej neporažena

Olimpija še naprej ne pozna poraza v tej sezoni prvoligaške konkurence. Nocoj je v Stožicah z dobrim drugim polčasom strla odpor Zavrča in skočila na drugo mesto prvenstvene lestvice. 

V uvodnih minutah so boljši vtis pustili gostje, ki so izpeljali kar nekaj nevarnih napadov, a brez pravega učinka. Na drugi strani so navijači dvakrat zahtevali najstrožjo kazen, najprej zaradi igranja z roko, v 22. minuti pa zaradi padca Nika Kapuna v kazenskem prostoru. Sodnik Matej Jug je bil obakrat drugačnega mnenja.

Haložani so bili tudi v nadaljevanju konkretnejši pri zaključevanju akcij, imeli več strelov proti golu, a je Aleksander Šeliga vedno dobro posredoval. Na drugi strani je Olimpija, ki je prevladovala v posesti žoge, prvič resneje zagrozila v 36. minuti, ko je po strelu Andraža Šporarja dobro posredoval Marko Ranilović.

Ta je dobil dvoboj s Šporarjem tudi v 54. minuti. Olimpija je bila v tem delu igre boljši tekmec, pritiskala in v 56. minuti tudi prišla do vodstva. Kapun je malce izven kazenskega prostora poiskal mesto za strel, sprožil, žoga se je od gostujočega branilca malce odbila in presenetila Ranilovića.

Dobrih deset minut pozneje se je napadalna igra domačih znova obrestovala. Šporar je po levi strani prišel v kazenski prostor, sprožil, Toni Datković pa je v želji po blokiranju strela žogo nerodno zadel in jo spravil za hrbet lastnega vratarja za 2:0. Po zadetku je najprej pri gostih nevarno meril Jure Matjašič, na drugi strani pa je moral Ranilović znova posredovati v 81. minuti, ko je od daleč sprožil Nik Omladič.

Prva liga, 8. kolo:

Maribor : Krka 2:0 (2:0) 
Zahović 22., 38.

Gorica : Celje 1:1 (1:1)
Žigon 21.; Ahmedi 5./11-m

Radomlje : Domžale 0:2 (0:1)
Parker 44., Aneff 85.

Rudar : Luka Koper 2:3 (1:2)
Jahić 10., Džinić 92; Žibert 24., Hadžić 33., Štromajer 70.

Olimpija : Zavrč  2:0 (0:0)
Kapun 56., Datković 67./ag.

Lestvica:
1. Domžale 24 točk
2. Olimpija 17 (-1)
3. Maribor 15 (-1)
4. Zavrč 15
5. Celje 14
6. Luka Koper 12
7. Rudar Velenje 9
8. Gorica 5 
9. Krka  3
10. Radomlje 0

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.