Šport
27 ogledov

Šok terapija pomagala Kopru

Radomlje, Koper, Jaka Štromajer
1/16
Anže Petkovšek
Na zadnjih dveh tekmah 7. kola so slavili Koprčani in Velenjčani. Nogometaši Domžal imajo ob tekmi več že sedem točk naskoka pred tretjeuvrščeno Olimpijo in devet točk prednosti pred petim Mariborom, ki so ga zanesljivo ugnali (2:0).

Koprska trenerska "šok" terapija se je obrestovala. Slab uvod v sezono je odnesel italijanskega strokovnjaka Rodolfa Vanolija, ki je na uvodnih šestih tekmah dosegel dve zmagi in doživel štiri poraze, njegova začasna trenerska alternativa Alen Ščulac pa se iz dolenjske prestolnice vrača z vsemi tremi točkami. Odločitev je padla ob koncu prvega polčasa, saj so kanarčki med 36. in 43. minuto dosegli kar tri gole.

Za prvega je poskrbel Urban Žibert, ki je po podaji s prostega strela najprej z glavo zadel vratnico, nato pa žogo pospravil v gol. Le dve minuti kasneje so si Primorci znova skočili v objem po golu Damirja Hadžića, ki je odbito žogo spravil za hrbet domačega vratarja Matka Obradovića, učinkovito igro pa je pred odhodom na 15-minutni odmor zaokrožil Matej Pučko po strelu z volejem, tik pred tem pa je Mitja Lotrič zadel še prečko. Gostje so bili še naprej nevarnejši, Krki pa je kljub temu uspelo ublažiti poraz, iz prostega strela je zadel Denis Mojstrović.

Preobrat in zmaga Rudarja

Obračun v mestu vrtnic so dobili nogometaši iz Velenja, Goričani pa so že petič v tej sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav.Do prve priložnosti na tekmi so v 15. minuti prišli Velenjčani, volej Milana Kociča pa je končal v naročju domačega vratarja Vasje Simčiča. Gostitelji so bili malenkost več pri žogi, prvič pa so resneje zapretili v 26. minuti, ko je Marshal Mfon Johnson streljal mimo vrat. Devet minut pozneje so so gostitelji v dokaj skromnem prvem polčasu vendarle veselili vodstva: enajstmetrovko je po prekršku nad Sandijem Arčonom zakrivil Klemen Bolha, z bele točke pa je bil natančen Dejan Žigon.

Velenjčani so v drugem polčasu postopoma prevzeli vajeti igre v svoje roke in zaigrali nekoliko drzneje in ambiciozneje, kar se jim je obrestovalo v 65. minuti, ko je po ostrem predložku z desne strani Dragan Jelić iz bližine ukanil nemočnega Simčiča. Nogometaši iz Šaleške doline so v končnici vendarle osvojili vse tri točke, odločilni gol pa so v 87. minuti dosegli iz enajstmetrovke. Gol je dosegel Ivan Firer, potem ko je Amadej Vetrih žogo v kazenskem prostoru zaustavil z roko in zavoljo dveh rumenih kartonov predčasno zapustil igrišče. 

Rekord Vidmarja in zmaga Domžal

Vodstvo Maribora se je odločilo za spoštovanja vredno potezo in za derbi sedmega prvenstvenega kola številnim navijačem Vijoličastih zagotovilo brezplačen prevoz in vstopnico za srečanje z vodilnimi Domžalami. Tako je ob Violah iz Štajerske v ljubljansko kotlino pripotovalo za štiri avtobuse in dva kombija privržencev Maribora. Ob dobrih predstavah Ravbarjev so se v večjem številu odzvali tudi domačini in v Športnem parku si je srečanje ogledalo več kot 3000 gledalcev. 

Domžale so se z zasluženo zmago proti Mariboru (2:0) dodatno utrdile na prvem mestu lestvice. Varovanci Luke Elsnerja v tem prvenstvu še niso izgubili niti točke, po sedmih tekmah pa njihov vratar Nejc Vidmar še vedno ni pobral žoge iz svoje mreže. Vidmar je v prvenstvu nepremagan že 720 minut, če ne upoštevamo vseh sodnikovih dodatkov. S tem je presegel nekdanjo rekordno znamko Boška Boškovića v dresu Mure, ki je znašala 692 minut. S tekmo več imajo Domžalčani sedaj pred najbolj nevarnima tekmecema že lepo prednost - pred Olimpijo sedem, pred Mariborom pa devet točk.

Nejc Vidmar Domžale Maribor PLTS | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Šišić presenetil Handanovića

Polne tribune domžalskega stadiona je že v peti minuti navdušil Aladin Šišić, ki je nekoliko z desne strani z 20 metrov močno meril v dolgi kot ter vodilni ekipi prvenstva hitro priigral vodstvo po ne najboljšem posredovanju Jasmina Handanovića. V uvodnih minutah so bili domači nevarnejši, podjetnejši, državni prvaki pa so po golu prevzeli pobudo in sami prek Marcosa Tavaresa dvakrat zaposlili Vidmarja. 

Postava, ki je začela tudi torkovo tekmo v Glasgowu proti Celticu, je pritiskala, a ji ob precej neodločni igri v napadu ni uspelo doseči izenačujočega zadetka. V 40. minuti je sicer s prostega strela nevarno sprožil Agim Ibraimi, Vidmar pa je izvrstno posredoval.

Elsner je imel "nos"

V drugem polčasu so spet imeli pobudo Štajerci, a prvič zagrozili šele v 57. minuti, potem ko je do strela z glavo iz bližine prišel Damjan Bohar (po novem brez las), Vidmar pa je še enkrat odlično reagiral. Dve minuti zatem je domžalski čuvaj mreže ustavil še poskus Jean-Philippa Mendyja, prav tako z glavo.

V 64. minuti pa so udarili Domžalčani, Žiga Kous je s preigravanjem neodločnih gostujočih branilcev v kazenskem prostoru prišel do strela in povišal na 2:0. Prekmurec je v igro prišel le štiri minute pred tem. Takoj za njim je nevarno sprožil tudi Žan Majer, izkazal pa se je Handanović. V nadaljevanju so Domžale dobro preprečevale vse obetavnejše poskuse Vijolic in same pretile iz protinapadov, tako da so se veselile nove zmage.

Celjani odščipnili točko Zmajem

NK Celje | Avtor: Jure Veber Jure Veber

Eden bolj pričakovanih dvobojev tega kroga je prinesel kar pravično delitev točk. Celjani, ki so igrali brez poškodovanega Gregorja Bajdeta, že v prvem polčasu pa je moral igrišče zapustiti še en "motor" celjskega napada Benjamin Verbič, je bil konkretnejši v prvem delu igre, Ljubljančani pa so bili boljši v drugem polčasu. A ne eni ne drugi ekipi ni uspelo zatresti mreže, kar pomeni, da je Olimpija po šestih tekmah še neporažena, Celjani pa so po štirih zaporednih zmagah vpisali svoj prvi neodločen izid sezone.

Celjani so bili tisti, ki so bili podjetnejši v uvodnih 20 minutah, dvakrat pa je moral posredovati Aleksander Šeliga. Prvič v 13. minuti, ko je z razdalje sprožil Danijel Miškić, drugič pa v 22. minuti, ko je malce z desne strani kazenskega prostora meril Sunny Omoregie.

V 26. in 27. minuti so v všečni predstavi zagrozili tudi Ljubljančani, najprej je žogo po strelu Mirana Burgića pred golov črto izbil Tadej Vidmajer, zatem pa je Filip Valenčič meril mimo vrat. Celjani so sicer delovali konkretneje, a morali že v 38. minuti opraviti prvo menjavo. Benjamina Verbiča, ki bi še pred koncem prestopnega roka lahko zamenjal sredino in se podal v tujino, je zamenjal povratnik v Celje Anej Lovrečič. Tik pred koncem polčasa je imela Olimpija novo lepo priložnost, strel Andraža Šporarja pa je ukrotil Matic Kotnik.

Pritisk Zmajev v drugem delu

V drugem polčasu sta najprej obe ekipi nekajkrat nenatančno streljali, v 58. minuti pa je v kazenskem prostoru Celja do žoge prišel Burgić, streljal iz padca, a je bil Kotnik na mestu.

Šporar je v 71. minuti zapravil novo priložnost za zeleno-bele, ki so imeli v drugem polčasu terensko premoč. Ljubljanski napadalec je žogo v dvoboju s Kotnikom malce z desne strani poslal čez gol. V 84. minuti je s podobnega položaja poskusil še Enis Đurković, toda Kotnik je bil dobro postavljen. Štiri minute zatem je Nik Omladič s prostega strela s 25 metrov prav tako meril premalo natančno, tako da je ostalo pri delitvi točk.

Radomlje ostajajo brez točk

Šport: Naš prvoligaš ostaja brez trenerja, vrača se Slaviša Stojanović! - Radomlje, Koper, Dejan Djuranović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Premierni prvoligaški dvoboj nogometašev iz Zavrča in Radomelj se je končal z zmagoslavjem gostiteljev, ki so se po nepolnem sedmem krogu znova prebili na drugo mesto, medtem ko so gosti doživeli še sedmi poraz v nizu.

Obe moštvi sta igrali zelo taktično, v prvem polčasu je bilo malo izrazitih priložnosti za zadetek. V 21. minuti je prvič "zadišalo" po golu, po lepi podaji Jureta Matjašiča je Doris Kelenc z roba kazenskega prostora sprožil močan strel in zadel prečko. V končnici prvega dela so gostitelji povedli: akcijo je začel v prvem polčasu živahni Kelenc, ki je lepo prodiral po levi strani in poslal predložek v sredino, kjer je žogo odbila gostujoča obramba, a je do nje prišel Karlo Težak in premagal vratarja Izidorja Balažiča.

Gosti so odločno začeli drugo polovico tekme. V uvodu so imeli pobudo, a si izrazitih priložnosti niso priigrali, zato so gostitelji v 55. minuti kar dvakrat zadeli prečko, osmoljenca sta bila Nikola Šafarić in Matjašič. V 66. minuti so Zavrčani povišali vodstvo: prosti udarec je izvedel Šafarić, Matija Kristić je z glavo žogo podaljšal na drugo stran, na pravem mestu pa se je znašel Toni Datković. V nadaljevanju so gostitelji prek Šafarića, Ivana Antoleka in Roberta Brdarja zapravili še tri priložnosti za gol, v izdihljajih tekme pa je na 1:2 znižal Niko Snoj, ki je z natančnim in močnim strelom z roba kazenskega prostora premagal vratarja Anteja Mrmića.

Prva liga TS, 7. kolo:

Zavrč : Kalcer Radomlje 2:1 (1:0)
Težak 41., Datković 66.; Snoj 90.

Celje : Olimpija Ljubljana 0:0 (0:0)

Domžale : Maribor 2:0 (1:0)
Šišić 5., Kous 64.

Krka : Luka Koper  1:3 (0:3)
Mojstrović 74.; Žibert 37., Hadžić 39., Pučko 44.

Gorica : Rudar Velenje  1:2 (1:0)
Žigon 36./11-m; Jelić 66., Firer 88./11-m
RK: Vetrih 88./Gorica

  • Lestvica:
    1. Domžale 21 točk
    2. Zavrč 15
    3. Olimpija Ljubljana 14 (-1)
    4. Celje 13
    5. Maribor 12 (-1)
    6. Luka Koper 9
    7. Rudar Velenje 9
    8. Gorica 4 
    9. Krka Novo mesto 3
    10. Kalcer Radomlje 0


 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.