Šport
9 ogledov

Gerrard po poti Beckhama

Steven Gerrard EPA
Legendarni nogometaš Liverpoola Steven Gerrard bo kariero nadaljeval v Los Angelesu.

Steven Gerrard je v petek sporočil, da bo ob koncu sezone zapustil Anfield ter se preselil onstran Atlantika v ligo MLS. Zdaj je že znano, da bo kariero nadaljeval pri Los Angeles Galaxy, podpisal naj bi 18-mesečno pogodbo, ki mu na leto prinaša šest milijonov dolarjev.

Gerrard je bil Liverpoolu zvest vse od leta 1998. Nekdanji angleški kapetan tako po koncu letošnje sezone zapušča vrste edinega kluba, za katerega je nastopal v karieri. Že kot devetletni deček se je pridružil podmladku Liverpoola, novembra 1998 pa je sledil debi za člansko ekipo na tekmi proti Blackburnu, leta 2003 pa je prevzel kapetanski trak. Prvič ga je nosil na tekmi proti ljubljanski Olimpiji, v njegovih rokah pa je ostal vse do danes.

Gerrard je skupaj z Liverpoolom leta 2005 osvojil Ligo prvakov, osvojil pa je tudi pokal Uefe, dve Uefini superpokalni lovoriki, dvakrat pokal FA, trikrat League cup in enkrat Community shield. Za ekipo je v 695 nastopih dosegel 180 golov. V vrsti Galaxyja, kjer je nekoč igral tudi David Beckham, se bo pridružil nekdanjemu klubskemu kolegu Robbieju Keanu.

Rodgers: Poiskati moramo novega Gerrarda

Trener Liverpoola Brendan Rodgers se je moral sprijazniti z Gerrardovo odločitvijo: "Steve je dobro vedel, da ga želim imeti v moštvu tudi v naslednji sezoni. On je briljanten kapetan in povsem normalno je, da bi ga želel imeti ob sebi tudi v prihodnje. Sam si želi igrati še nekaj let in trenutno še ne razmišlja o trenerskem poklicu. Menim, da bi bilo izjemno, če bi se nekega dne vrnil v Liverpool kot del trenerske ekipe." 

"Nekateri igralci celotno kariero preživijo v enem klubu, Steven pa je živel praktično ob stadionu. Vsak dan je prehodil isto pot z željo, da bi igral za klub, ki ga v srcu nosi že od otroških let. Srčno sem si želel, da bi ostal pri nas, vendar spoštujem njegovo odločitev," je še dodal prvi mož na klopi Liverpoola. 

Rodgers upa, da bo skavtska služba kluba hitro našla igralca, ki bi lahko nadomestil legendnarnega kapetana: "V klubu moramo poiskati novega Gerrarda. Najlažje bi bilo v tujini najti nadarjenega igralca, a upam, da bo Stevena nadomestil eden izmed domačih fantov."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.