Šport
36 ogledov

Suárez dobil Golden Boot iz rok Dalglisha

Sofia Balbi Kenny Dalglish Golden Boot Luis Suarez EPA
Urugvajski zvezdnik, ki se mu kazen prepovedi igranja uradnih tekem zaradi grizenja tekmeca izteka, je prejel priznanje za uspešno tresenje mrež nasprotnika še iz časov, ko je igral za Liverpool. Napadalec Barcelone je prejel nagrado Golden Boot za 31 golov v prejšnji sezoni.

"Rad bi se zahvalil vsem, ki mi največ pomenijo v življenju, pa seveda tudi vsem soigralcem v Liverpoolu, ne samo za lansko sezono, ampak za vsa tri leta in pol, ki sem jih preživel v klubu. Hvala, da ste me opazili, bila so fantastična leta," je nekdanjim soigralcem in vodstvu kluba polaskal Luis Suárez.

Suárez si nagrado za sezono 2013/14 sicer deli z zvezdnikom Reala Cristianom Ronaldom, oba sta v svojih ligah (Urugvajec v angleški Premier league, Portugalec pa v španski La Ligi) dosegla po 31 golov.

Dalglish: "Užitek ga je bilo opazovati"

Nagrado so Suárezu, ki se je poleti iz Liverpoola preselil v Barcelono, predali v katalonski prestolnici. Izročil pa mu jo je nekdanji igralec in trener Liverpoola Kenny Dalglish, ki je imel veliko zaslug za razvoj Urugvajca v izjemnega strelca in ga je leta 2011 tudi pripeljal na Anfield.

"Sijajen igralec je. Užitek ga je bilo opazovati, ko je igral in vesel sem, da sem danes tukaj," je dejal Škot in se nato pošalil: "Pa čeprav imam sicer ta termin rezerviran za golf ..." Na videoposnetku, ki so ga zavrteli pred predajo nagrade, pa se je nekdanjemu soigralcu zahvalil tudi legenda Liverpoola Steven Gerard: "Zaslužiš si to nagrado. Barcelona je lahko vesela, da te ima, mi pa te bomo pogrešali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.