Šport
22 ogledov

Golden State izgubil, zmaga za Dragića

stephen curry EPA
Knicks so premagali Nets s 105:91. Saša Vujačić je igral v prvi peterki zmagovalcev in zbral po pet točk in skokov. Moštvo Golden State Warriors je po več kot 14 mesecih izgubilo tekmo v svoji dvorani.

Košarkarji Sacramento Kings so doma izgubili z moštvom Miami Heat s 106:112 in se deseto sezono zapored poslovili od končnice. Slovenski reprezentant Goran Dragić je igral v začetni peterki zmagovalcev in v dobre pol ure igre zbral 18 točk, sedem podaj in dva skoka.

Miami je tretji na vzhodnem delu, za Clevelandom in Torontom. Slednji je bil tokrat prost, Cleveland pa je na gostovanju v Atlanti ekipo Hawks s 110:108 ugnal šele po podaljšku. LeBron James je za zmagovalce ob 16 skokih in devetih podajah dosegel 29 točk in Oscarja Robertsona prehitel na 11. mestu večne lestvice strelcev NBA.

Miami je bil dve noči potem, ko je izgubil veliko prednost in nato tudi dvoboj z Los Angeles Lakers, sicer ponovno na podobni poti v dvoboju s Sacramentom. Vodil je že za 24 točk, potem pa se je reševal v zaključku. Šele trojka Luola Denga (17 točk) 45 sekund pred koncem je prinesla odrešitev Miamiju, zadnji dve točki pa je iz prostih metov dobre tri sekunde pred koncem dosegel Dragić. Vročica je tokrat igrala brez Dwayna Wada, ki se je poškodoval na prejšnji tekmi, uspešno pa ga je nadomestil Gerald Green, ki je dosegel 30 točk.

Bojevniki so nepričakovano klonili z Bostonom (106:109), ki je prekinil niz štiriinpetdesetih domačih zmag v rednem delu sezone za Golden State; 18 jih je bilo v minuli sezoni, 36 pa v tej. Prvaki lige, ki so klonili šele osmič v sezoni, imajo še vedno možnost, da dosežejo rekordnih 72 zmag, ki jih je v sezoni 1995/1996 dosegla ekipa Chicago Bulls. Dobiti morajo pet od zadnjih šestih tekem rednega dela sezone.

Srečanje je odločil Isaiah Thomas, ki je vseh 22 točk dosegel v drugem polčasu, tudi polaganje 8,3 sekunde pred koncem. Zvezdnik Stephen Curry (29 točk) je nato 5,3 sekunde pred zvokom sirene zgrešil trojko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.