Šport
22 ogledov

Gorenje se je namučilo z Branikom

gaber celje gorenje superpokal Saša Despot
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu NLB Leasing lige s 36:31 (18:19) premagali Maribor Branik. Obračun vodilnih ekip je tako pripadel aktualnim državnim prvakom.

Rokometaši velenjskega Gorenja, ki so v minuli sezoni zanesljivo osvojili naslov državnih prvakov, so v prvem krogu visoko premagali Grosupeljčane, tokrat pa so prvič v sezoni igrali doma. Pomerili sta se vodilni ekipi po prvem krogu, zmagali pa so Velenjčani.

Pot do zmage pa ni bila lahka. Mariborčani so se dobro upirali državnim prvakom na njihovem terenu. Prvi polčas so dobili z zadetkom naskoka, razpoložen je bil predvsem Renato Vugrinec. Mariborčani so nekajkrat povedli tudi za dva gola, na odmor pa odšli z minimalno prednostjo.

Velenjčani so v uvodu drugega polčasa počasi prevzeli pobudo in povedli, a so se mariborski rokometaši hitro vrnili v igro in spet dosegli dva gola prednosti. V 50. minuti je Klemen Cehte izenačil na 28:28, kar je obetalo napeto končnico. Že v naslednjem napadu so povedli branikovci, takrat pa se je pri Velenjčanih prebudil vratar Ivan Gajić, ki je svojim soigralcem pomagal do vodstva z dvema goloma.

Varovancem Marka Šibile se v zadnjih minutah dvoboja – tudi zaradi dveh zaporednih izključitev; v 57. in 58. minuti sta bila kaznovana Vugrinec in Špelić – ni več uspelo vrniti v igro, na koncu pa so domači razliko povišali na pet golov. Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu 22. septembra igrala v Izoli, Mariborčani pa bodo doma igrali s Trimom.

Izidi 2. kola 1. NLB Leasing lige:

Gorenje Velenje : Maribor Branik 36:31 (18:19)

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melić 11 (8), Medved 3, Bezjak 4, Pucelj, Dolenec 3, Cehte 8, Miklavčič 2, Gaber 3, Golčar, Dobelšek 1, Gams 1, Bajram, Nosan, Dujmovič.

Maribor Branik: Čudić, Pešić, Štefanič, Vugrinec 10, Tarabochia, Svalina 2, Oštir, Špelić 4, Špende, Razgor 5, Pučnik, Zarabec 2 (1/1), Šoštarič 2, Kleč 2, Sok 4, Šimič.

Sobota ob 19.00:
Krka – Istrabenz plini Izola
Trimo Trebnje – Sviš Pekarna Grosuplje
Krško – Ribnica Riko

Ob 19.30:
Sevnica – Jeruzalem Ormož

Nedelja ob 18.00:
Cimos Koper – Celje Pivovarna Laško

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.