Šport
23 ogledov

Gorenje v Pariz, Celje v Flensburg

Gorenje Velenje - La Rioja liga prvakov rokomet Simon Maljevac
Velenjčani in Celjani so dobili nasprotnike v izločilnih bojih elitnega rokometnega tekmovanja.

Na sedežu EHF so danes izžrebali pare osmine finala lige prvakov. Velenjsko Gorenje se bo pomerilo s francoskim moštvom Paris Saint-Germain, Celje Pivovarna Laško pa z nemškim Flensburgom. Prvi tekmi bosta na sporedu med 19. in 23. marcem, povratni pa med 26. in 30. marcem.

Melić se vrača v Rdečo dvorano

Gorenje, ki je imelo na "izbiro" nemški Rhein-Neckar Löwen, danski Kolding in PSG, je dobilo prav francoskega predstavnika, ki bo s svojimi zvezdami nedvomno napolnil Rdečo dvorano. Ose so še pred samim žrebom zagotovile, da se bodo, ne glede na nasprotnika, borile na zmago, svoje spretnosti pa bodo lahko sedaj preizkusile proti igralcem kot so Mikel Hansen, Daniel Narcisse in pa seveda še lanskoletni člana Gorenja, Fahrudin Melić.

Privlačen rokomet Nemcev

Tudi Celjani bi se lahko pomerili s Koldingom in PSG, kroglice pa so jim prinesle Flesnburg-Handewitt. "V osmini finala se bomo pomerili z izjemno močnim tekmecem. Po mojem mnenju Flensburg igra najbolj privlačen rokomet na stari celini, ob tem pa je tudi izjemno uspešen in učinkovit. Gre za ekipo, ki ima na vsakem položaju mestu po dva vrhunska igralca, ob tem pa je tudi zelo homogena. Naredili bomo vse, da se mu dobro in enakovredno zoperstavimo," je za STA vtise po žrebu strnil trener Celja Branko Tamše.

Pari osmine finala lige prvakov:

Motor Zaporožje – Kiel
Aalborg – Barcelona
Vardar Skopje – HSV Hamburg
Wisla Plock – Veszprem
Gorenje Velenje – Paris Saint-Germain
Celje Pivovarna Laško – Flensburg-Handewitt
Metalurg Skopje – Kolding Koebenhavn
Vive Targi Kielce – Rhein-Neckar Löwen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.