Šport
20 ogledov

Gračnar na naboru ni bil izbran

slovenija kanada sp gračnar duchene hall Reuters
Hokejski klubi elitne severnoameriške poklicne lige NHL se letos na naboru v dvorani Prudential Center v New Jerseyju niso odločili za nobenega od dveh slovenskih hokejistov, ki sta bila na seznamu. Vratar Luka Gračnar in obrambni igralec Jurij Repe nista prišla med 211 igralcev iz 12 držav, ki bodo od letošnje zime igrali v ligi NHL.

Kot prvega igralca letošnjega nabora je ekipa Colorado Avalanche izbrala 17-letnega Nathana MacKinnona, panterji iz Floride so nato izbrali najvišje uvrščenega evropskega igralca, na finskem rojenega Rusa Aleksandra Barkova, ekipa Tampa Bay Lightning pa je kot tretjega izbrala kanadskega napadalca Jonathana Drouina.

Slovenci ostali brez

Na letošnjem izboru so klubi NHL izbrali 96 igralcev iz Kanade, 57 igralcev iz ZDA, 23 igralcev iz Švedske, 11 iz Finske, osem iz Rusije, po štiri iz Češke in Švice, po dva iz Avstrije, Danske in Slovaške ter po enega iz Latvije in Norveške. Slovenski vratar Luka Gračnar je bil uvrščen na tretje mesto od desetih mednarodnih vratarjev na naboru, Jurij Repe pa na 205. mesto od 210 severnoameriških igralcev, ker je zadnjo sezono igral v regionalni ligi Quebeca v Kanadi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.