Šport
20 ogledov

Green Dragons nad RTV: "Tatvino obsojamo"

green dragons Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so po zmagi proti moštvu Radomelj ostali brez svojih denarnic, mobilnih telefonov in avtomobilskih ključev. Green Dragons so se od tatvine distancirali.

Drugo gladko zmago ljubljanske Olimpije v novem prvenstvu Prve lige TS je zagrenila novica, da so bili gostujoči nogometaši žrtve tatvine.

"Niti v sanjah si nismo upali pomisliti na kaj takega. Ko so fantje stopili v garderobo po koncu srečanja, so doživeli pravi šok. Vsekakor smo pričakovali boljši odziv varnostne službe, kot tudi pristojnih organov, ki po stališču kluba svojega dela niso opravili na ustrezni ravni. Naši igralci so materialno oškodovani, več kot to pa boli dejstvo, da je moštvo kljub odličnemu uvodu v sezono, deležno neljubih dogodkov," je o incidentu dejal športni direktor Olimpije Milenko Aćimović.

"V klubu zastopamo ničelno toleranco do vandalizma in kriminala vseh vrst. NK Olimpija je in tudi bo v prihodnje polno sodelovala s pooblaščenimi organi, da se takšne zadeve, ki ne sodijo nikamor, kaj šele na športna prizorišča, preprečijo in izkoreninijo. V dogovoru z našo odvetniško službo bomo uporabili vsa razpoložljiva pravna sredstva, kakšen pa bo epilog neljubega dogodka, bo znano v prihodnjih dneh ali tednih," zaključuje Ačimović.

Odziv navijaške skupine Green Dragons

Kmalu po dogodku je portal rtvslo.si zapisal, da so, po njihovih neuradnih informacijah, tatvino izvedli posamezniki iz navijaške skupine Green Dragons

Na pisanje rtvslo.si so se Green Dragons na svoji Facebook strani odzvali že v nedeljo zvečer. "RTV ima neuradne informacije, da za tatvino stojijo naši člani. So ti ljudje objavili kaj na temo naše dobrodelnosti pred kratkim ali pa npr. to, da nas je danes v Domžalah bilo 226 in da smo 90 minut glasno spodbujali igralce, ki jim je težko spodobno pozdraviti najzvestejše navijače?! Skupina Green Dragons se od tega neljubega dogodka distancira in ga obsoja! BREZ NAS NI OLIMPIJE!!!", so na družabnem omrežju kmalu zapisali ogorčeni ljubljanski navijači, ki so pogosto "na tapeti" medijev.

Padel nov rekord

Najzvestejši privženci Zmajev so že dlje časa v sporu z vodstvom Olimpije, omehčala jih ni niti vrnitev njihovega ljubljenca Ačimovića na mesto športnega direktorja. Zahtevajo odstop predsednika Izeta Rastoderja, v znak protesta pa bojkotirajo domače tekme Ljubljančanov. Tokrat so se iz prestolnice do domžalskega Športnega parka pripeljali v pravem "konvoju" in dobro zapolnili mesta na gostujoči tribuni.

Novinci med slovensko elito, nogometaši moštva Kalcer Radomlje, svoje domače prvenstvene tekme igrajo v Športnem parku v Domžalah, ker njihov domači stadion ne zadostuje pogojem Prve lige TS. V nedeljo se je na tekmi z Olimpijo zbralo 2000 gledalcev, kar je nov rekord kluba. Prejšnji rekord so zabeležili na lanski pokalni tekmi z Mariborom (1500 gledalcev).

Komentarjev 2
  • se_eden 12:37 11.avgust 2014.

    kako lahko zahtevajo odstop predsednika, ki vlaga svoj denar v klub. katerega obstoj bi bil brez njegove pomoči v velikih težavah. sploh če gledamo tudi ostale Lj. klube...hvala Rastoderju za njegov prispevek....

  • Dixon 10:32 11.avgust 2014.

    To so zopet buče od novinarjev RTVja. Kar brez kakršnihkoli dokazov osumiti navijače Olimpije, ki so med drugim med tekmo navijali za svoj klub. Pa saj ne moreš verjeti! Kako se sploh lahko zgodi, da med tekmo kdo sploh vstopi ...prikaži več v graderobo gostujoče ekipe. Kje so bili redarji in ostali, ki bi morali zadeve varovati!!!