Šport
46 ogledov

Gregorinova na začetku 25.

Biatlon, Pokljuka, zasledovalna tekma Saša Despot
Belorusinja Darja Domračeva je zmagovalka biatlonske preizkušnje svetovnega pokala v švedskem Östersundu. Najboljša Slovenka je bila Teja Gregorin na 25. mestu.

Belorusinja je na 15 kilometrov dolgi progi s časom 36:43,3 in dvema zgrešenima streloma zanesljivo ugnala tekmice, najbližje ji je bila Finka Kaisa Mäkäräinen (+ 27,9; 2). Teja Gregorin je zaostala za 4:42,3, na prvem streljanju je zgrešila enkrat, na druge, pa dvakrat. Ob zelo dobrem teku - imela je 13. čas tekme -  je nato nadaljevala precej bolj sproščeno in pokrila deset tarč, kar jo je popeljalo na 25. mesto.

"Ne bi rekla, da sem čutila kakšen poseben pritisk. Predvsem me je bilo strah spustov, ker so bili zelo hitri in nevarni glede na pogoje, ki so bili danes. Bil je zelo mehak sneg, tako da lahko na eno roko preštejem kolikokrat smo štartali v takšnih razmerah. 25. mesto je neko povprečje, nisem čisto nezadovoljna, ne pa tudi zelo vesela. Verjamem, da imam še veliko možnosti za napredek in upam, da bom to pokazal že v naslednji tekmi. Kot sem že rekla po štafeti, rabim nekaj tekem, da pridem v tisto optimalno formo. To se je pokazalo tudi na današnji tekmi, saj sem šla lažje v tekmo, tudi bolje sem se počutila na progi, verjetno bo pa na naslednjih tekmah tudi tekaško še malenkost bolje," je po nastopu dejala Gregorinova.

Andreja Mali je na polovici preizkušnje zasedala celo 15. mesto, na tretjem streljanju pa nato zgrešila zadnji dve tarči. Strelski izkupiček se je na zadnji postaji nato ponovil, kar je pomenilo, da je preizkušnjo končala kot 47. Anja Eržen je s streljanjem začela popolno, z drugim, tretjim in četrtim postankom pa je opravila 80-odstotno uspešno. Na koncu je zasedla 66. mesto.

"Trenutno sta dve tekmovalki, ki izrazito odstopata v teku, Domračeva in Mäkäräinenova, tako da bosta morali, dokler bosta v tej formi, delati napake, če jih bomo želeli ogroziti. Teja je imela nesrečo v prvo, veter se je obrnil in zgrešila je v levo, če bi tam zadela, bi se dirka mogoče obrnila drugače. Ampak kljub vsemu je tri zgrešila, a tekla je dobro, tako da ji ni kaj za očitati. Začetek je soliden, vemo pa, da nismo tempirali za te dirke, ampak se pripravljamo za Pokljuko. Kar se tiče Andreje, škoda. Začela lepo, nula, nula. Potem pa leže dva zgrešila v desno, veter je pihal, malo je korigirala, a očitno premalo. Stoje je potem zgrešila še zadnja dva. Kar se tiče Anje, jo je sigurno treba pohvaliti. Streljanje je bilo odlično. Nula, ena, ena, ena je za začetnico v biatlonu super. Je pa tudi napaka na naši strani. Tiščal jo je čevelj, tako da smo ji dali dol manšete, brez teh pa je bila zelo nestabilna in v teh sipkih razmerah se ni znašla in imela težave pri teku s samo tehniko. Ampak je na začetku kariere in važno je, da ima čim več startov," je nastope ocenil trener Uroš Velepec.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.