Šport
2 ogledov

Grenak konec sladkega tedna

Katarina je Golovinove morala priznati premoč. Žurnal24 main
Cel teden je imela najboljša slovenska igralka na tribunah množico glasnih navijačev. A "Ajmo Kata" in "C'mon Kata" Katarini Srebotnik niso pomagali kaj dosti. Z 2 : 6, 6 : 4 in 6 : 4 je bila boljša Tatiana Golovin.

"Prva roža Portoroža", kot jo je nekoč poetično poimenoval nek slovenski športni novinar, si je zmage resnično želela. Tako močno, da bi zanjo skočila tudi oblečena v morje. Zmage so si želeli tudi slovenskega uspeha lačni gledalci, ki so za razliko od lanskega leta (finale Tamira Paszek-Maria Ellena Camerin) do zadnjega sedeža napolnili tribune osrednjega igrišca. 26-letna Velenjčanka, ki ima nedvomno potencial uvrstitve med pet najboljših igralk sveta, in je do nedeljskega finala prikazala "najboljši tenis svoje kariere," kot se je izrazila sama, pa je pri soočenju z višje rangirano igralko, kot že mnogokrat poprej, ponovno odpovedala po tem, ko je zmago že lahko vohala. V Katino obrambo pa laho rečemo vsaj to, da je 19-letna Tatiana Golovin bolj dostojna nasprotnica, kot sta bili Martina Sucha (2006) in Klara Koukalova (2005) in da je Francozinja v drugem in tretjem nizu igrala res fenomenalno.

Prvi niz je bil ekspresen
Katarina je nadaljevala odlično igro minulega tedna, živci so nagajali mlajši tekmici, ki sploh ni spravila žogice čez mrežo. 6-2 Srebotnik. Drugi niz je Slovenka začela podobno odločno, z breakom. A učenka slovite Bolletierijeve teniške akademije, ki ji z nasveti pomaga Matts Willander, se je vrnila veličastno - s fenomenalni forehandi je zadela vse, kar si je zamislila, po drugi strani pa je igra Srebotnikove začela padati, čemur so verjetno še dodatno pripomogle bolečine v hrbtenici.

Golovinova se v Sloveniji odlično počuti © Barbara Milavec

 
Izjemno dolg drugi niz je s 6-4 dobila Francozinja, ki je hitro povedla v tretjem, Katarini je na krilih spodbude publike še uspel rebreak na 5-4, a takoj zatem izgubila servis in kot leta 2005 osvojila manjši pokal. "Obljubila sem, da ne bom jokala. Nič si ne morem očitati. Tatiana je vključila v 2. nizu čisto drugo prestavo, bila je preprosto predobra," je po tekmi povedala Srebotnikova, ki se ni želela opravičevati s fizicnimi težavami. Priznala je, da je imela težave s servisom že od samega začetka, a so ji gledalci izjemno pomagali. Je zato čudno, da se bo drugo leto vrnila? "Če ne bom ostala zvesta portoroškemu turnirju, kateremu pa bom?"

Kljub porazu domače favoritnje pa se je Slovenia Open letos izkazal za popoln uspeh - kljub majhnemu nagradnemu skladu, ki portoroški turnir še loči od največje elite, je organizatorjem uspelo privabiti nekaj velikih imen, ki se jih ne bi sramovali nikjer: Tatiana Golovin, Jelena Lihovceva, Vera Zvonareva, Vera Duševina, Sybille Bammer, Emilie Loit.

Sproščena poletna atmosfera

... Soncno vreme, bližina morja in turistke v razkrivajočih oblačilih so poskrbeli za sproščeno poletno atmosfero, igra pod reflektorji, bližnji kazino in porscheji lokalnih mogotcev pa so v naše malo obalno mestece vnesli kanček mondenosti. Če bi le lahko še kdo dopovedal gledalcem, da se ni vljudno dreti "Ka-ta-ri-na!!!!!!" med servisom nasprotnice, če na osrednje igrišče ne bi zahajale vonjave z bližnje restavracije in če ne bi bilo nerazumljivo veliko napačnih odločitev linijskih sodnikov, ki so - morda v znak solidarnosti z množico - še z zadnjim, metrskim avtom Srebotnikove, ki je bila obenem tudi zaključna žogica Golovinove, ostali popolnoma obnemeli.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.