Šport
185 ogledov

Grozljivka! Popustila tribuna, več kot 500 ljudi poškodovanih, več tudi mrtvih

Tragedija El Espinal
1/16
Profimedia
Tragične novice prihajajo iz Kolumbije.

V kolumbijskem mestu El Espinal, oddaljenem približno 150 kilometrov od prestolnice Bogote, je prišlo do velike nesreče, v kateri je poškodovanih več kot 500 ljudi, vsaj štiri osebe pa so tudi izgubile življenje, potem ko se je tekom bikoborbe porušil del stadiona.

Tradicionalni dogodek "corraleja", ko gledalci vstopajo v ring za spopade z biki, je sicer del priljubljenega festivala San Pedro. Za dogodek so tako pripravili na hitro improviziran stadion z montažnimi tribunami, ki pa so zaradi prenatrpanosti popustile pod številnimi gledalci.

"V tem trenutku lahko potrdimo, da so med smrtnimi žrtvami dve ženi, odrasel moški in mladoletnik. Za oskrbo poškodovanih smo aktivirali vsoe bolnišnice, ki lahko obratujejo," se je preko lokalnega radia oglasil guverner departmaja Tolima Ricardo Orozco, medtem ko se je župan El Espinala Juan Carlos Tamayo oglasil preko družabnih omrežij.

"Močno žalujemo zaradi tega, kar se je zgodilo. Prosil bi vse meščane, ki živijo na tem področju, da se začasno evakuirajo, medtem ko usposobljeni reagirajo na to urgentno situacijo, poškodovane pa se prevaža v bolnišnice. Prosim vas, evakuirajte se, pomagajmo skupaj vsem odgovornim, da opravijo svoje delo," je ob veliki tragediji sporočil župan mesta ter zaprosil prebivalce, naj ne bodo v napoto.

Zaenkrat natančenjše informacije še niso znane, ugiba pa se, da je številka smrtnih primerov dosti višja od zaenkrat potrjenih štirih. Med drugimi naj bi v tragediji preminil tudi enoletni otrok. Lokalni mediji še poročajo, da je bik po dogodku pobegnil s trga in povzročil paniko na ulicah mesta, dokler ga niso na koncu ujeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.