Šport
24 ogledov

Gutiérrez: "Dobil sem zdravniški odpust"

Jonas Gutierrez EPA
Nogometaš angleškega nogometnega Newcastla je razkril, da je premagal raka in dobil zeleno luč zdravnikov. Argentinec, ki se je srakam pridružil leta 2008 iz Mallorce, je bil vse od septembra na intenzivnem zdravljenju raka na modih v rodni Argentini, kjer je uspešno prestal še zadnjo kemoterapijo.

Enaintridesetletni Jonás Gutiérrez, ki je za argentinsko izbrano vrsto zbral 22 nastopov, je kar prek Twitterja sporočil: "Danes sem dobil zdravniški odpust. Hvala vsem, ki so mi v teh časih stali ob strani, še posebej moji družini, staršem, bratom in prijateljem."

Vmes na posojo v Norwich

Gutiérrezu so raka testisov odkrili, potem ko je po tekmi z Arsenalom maja lani po trčenju na zelenici čutil bolečine in se odločil za pregled. Sprva so mu dejali, da gre le za vnetje, pozneje pa je ultrazvok pokazal, da ima tumor.

V Argentini so ga operirali, nato pa se je vrnil v Anglijo in od januarja kot posojeni nogometaš igral za Norwich City. Po koncu sezone je razkril, da ima bolečine v jetrih in povečane limfne žleze, zato je moral na kemoterapijo. Zdaj so ga izpustili iz bolnišnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.