Šport
29 ogledov

Györ še drugič nadigral Krim

Tiselj Krim Mercator Budućnost Budučnost Liga prvakinj Boštjan Tacol
V 4. kolu Lige prvakov so rokometašice Krima še drugič v tednu dni gladko izgubile proti Györu, ki si je zmago zagotovil že na začetku drugega polčasa, na koncu pa slavil z 29:22.

V taboru Krima si pred tekmo na Madžarskem niso delali iluzij. Bolj ali manj jasno je bilo že pred tekmo, da bo točkovni izkupiček ekipe Toneta Tislja tudi po 4. krogu ostal enak kot prej. Györ je namreč že v dosedanjem delu lige prvakinj in ne nazadnje tudi v prejšnjem krogu v Stožicah pokazal, da gre za zelo kakovostno ekipo, ki je v tem trenutku pač precej pretrd oreh za krimovke. Posebej ob dejstvu, da slednje igrajo praktično brez krožne napadalke (danes ni niti minute odigrala Ljudmila Bodnjeva) in da so bile "tigrice" tokrat brezzobe tudi na krilnih položajih.

Za Krim, ki ima doslej zmago proti Cluju ter poraze proti Podravki in Györu, bosta tako odločilni zadnji tekmi, naslednje gostovanje proti Cluju in domači obračun s Podravko. Zmagi za kakršno koli upanje na napredovanje sta nujni. Za razliko od preostalih treh ekip pa si je Györ s četrto zmago na četrti tekmi že zagotovil vozovnico za naslednji del lige prvakinj.

Jelena Grubišić je bila tudi tokrat najboljša igralka na igrišču. (Foto: Boštjan | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Vergeljukova na "pivotu"

Tiselj je tokratno tekmo začel z Jeleno Grubišić v vratih, na položaju krožne napadalke je zaigrala Marina Vergeljuk, sicer zunanja igralka, na krilih sta dobili priložnost Maja Zrnec in Carmen Martin, na zunanjih položajih pa so bile Linnea Torstenson, Nina Wörz in Susann Müller. Ta postava, ki ji je v obrambi pomagala Barbara Lazović, je tekmo dobro začela, z zaporednima zadetkoma Wörzove je celo povedla s 3:1 v četrti minuti. Krimovke, ki so v teh trenutkih dobro igrale v obrambi, so korak s favoriziranimi domačinkami držale do sredine prvega polčasa oziroma izida 7:7.

Zatem je bila pri gostjah za dve minuti izključena Müllerjeva, kar so Madžarke unovčile in povedle z 9:7. Tisljeva minuta odmora ni zalegla, saj je Györ v naslednjih trenutkih ušel na 12:7, predvsem po zaslugi zadetkov Jovanke Radičević, ki je v nizu petih madžarskih golov zabila štirikrat. Györ, ki je dobil dodatno moč z vrnitvijo razpoložene Katrine Lunde Haraldsen med vratnici (zaradi lažje poškodbe je za nekaj minut mesto prepustila Orsolyi Herr), je prednost do konca polčasa še povišal. V 28. minuti je prvič na tekmi povedel za sedem zadetkov (15:8), ko je Anita Görbicz zadela sedemmetrovko.

Ljubljančanke, ki so imele slab izkoristek v napadu, so bile tako pred drugimi 30 minutami praktično že v izgubljenem položaju in že takrat je bilo jasno, da kakšnega presenečenja na Madžarskem ne bo. To se je zgolj še potrdilo. Györ je v uvodu drugega polčasa prednost povišal na devet zadetkov (18:9), ko je bila uspešna Eduarda Amorim v 34. minuti, nato pa brez posebnih težav krimovke, pri katerih so ob težavah na mestu krožne napadalke tokrat zatajila tudi krila (še Tamara Mavsar je večino svojih golov zabila s sedmih metrov), vse do konca držal na varni razdalji.

Krimovke naslednja tekma v tem tekmovanju čaka v nedeljo, 11. novembra, ko bodo gostovale v Cluju.

Liga prvakov (skupina B), 4. kolo:

Györ : Krim Mercator 29:22 (16:9)

Športna dvorana Mihaly Magvassi, gledalcev 2200, sodnici: Kijauskaite in Zaliene (obe Litva).
Györ: Haraldsen, Herr, Radičević 7, Loke 2, Hornyak 1, Koros, Görbicz 4 (3), Kovacsics 1, Amorim 4, Redei-Soos, Tervel 1, Orban 3, Szepesi 1, Lekić 5.
Krim Mercator: Grubišić, Stefanišin, Kain, Martin 1, Wörz 5, Mavsar 6 (4), Bodnjeva, Lazović 1, Torstenson 5, Zulić, Müller 3, Janković, Gregorc, Krpež 1, Vergeljuk, Zrnec.
Sedemmetrovke: Györ 4 (3), Krim Mercator 5 (4).
Izključitve: Györ 4, Krim Mercator 8 minut.
Rdeč karton: /.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.