Šport
15 ogledov

Krimovko na ogrevanju zadela možganska kap

Daniela Piedade EPA
V soboto pred tekmo s hrvaško Podravko se je v vrstah rokometašic Krima Mercatorja zgodila tragedija. Na ogrevanju pred tekmo je krimovko Danielo Piedade zadela možganska kap. Nesrečna rokometašica je trenutno na nevrološki kliniki.

33-letna Brazilka, ki je veljala za eno od glavnih igralk v obrambi Ljubljančank, je doživela tako hudo možgansko kap, da je njena kariera končana, zdravniki pa se bojujejo, da bi živela kolikor toliko normalno.

"Na ogrevanju pred tekmo je začutila slabost. Desna stran je začela trzati. Usedla se je na klop. Zdravnik je bil zraven. Takoj smo jo prepeljali v bolnišnico. Ugotovili so, da je možganska kap,“ je dogodek za zurnal24.si opisal pretreseni direktor Goran Dujić in dodal, da je dan po tragediji zdravstveno stanje Brazilke malenkost boljše. "Za zdaj je malo, malo, malo boljša situacija. Malo je začela govoriti, a je za zdaj prezgodaj, da bi karkoli govorili."

Dujić nam je dejal, da so rokometašice v šoku, vse pa nesrečni rokometašici stojijo ob strani: "Zmenjeni smo, da so lahko pri njej največ tri, sam sem bil včeraj v bolnišnici ves dan. Ni lahko. Sam čutim dolžnost, da skrbim zanjo, ona je tukaj sama. Tudi druga dekleta so na tleh, v šoku, še posebno ker je bila Piedadejeva stoodstotna športnica. Njeno življenje pa ni ogroženo."

Dujić predvideva, da je njena kariera končana, saj je stara 33 let. "Zamenjave zanjo ne bomo iskali. S trenerjem sva se že pogovorila. Imeli bomo sestanek. Imam občutek, da se bomo skupaj usedli, zbrali. Igrali bomo vsi za enega, eden za vse. Treba se je pobrati. Imamo velik motiv igrati za klub in Piedadejevo," še pravi direktor Krima Mercatorja.

Brazilka, ki je še poleti za reprezentanco nastopala na OI v Londonu, je ekipo Krima Mercatorja okrepila to sezono, pred tem pa je kar deset let v dresu Hypa igrala na Dunaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.