Šport
26 ogledov

Hamilton: Nisem tako presenečen

nico rosberg EPA
Nico Rosberg je šokiral vse vpletene v formulo 1 z napovedjo konca kariere. Med redkimi, ki niso bili hudo presenečeni, je bil njegov tekmec in moštveni kolega Lewis Hamilton.

Nico Rosberg je priznal, da so mu stalni dvoboji z moštvenim kolegom pri Mercedesu Lewisom Hamiltonom, v letih 2014 in 2015 jih je izgubil, pobrali veliko energije. "Psihično je bilo res naporno. Ne le zame, ampak za vse, ki so mi bili blizu. Šest let sem sanjal o tem, da bi postal svetovni prvak, za to pa sem delal kar 25 let in res sem vesel, da mi je ne koncu uspelo," je dejal Nemec in odkrito priznal, da ne misli več vlagati toliko energije v dirkalni šport. Priznava pa, da bi nadaljeval kariero, če naslova prvaka ne bi osvojil.

Sin finskega dirkača Kekeja Rosberga, ki je naslov v formuli 1 osvojil leta 1982, pravi, da se je s koncem kariere ukvarjal kar mesec in pol, po VN Japonske, ko je bilo jasno, da je naslovu res zelo blizu. Sprva je o tem obvestil le domače, v ponedeljek še moštvo Mercedesa. Tekmeca in moštvenega kolega Hamiltona je obvestil kar preko sporočila po telefonu. "Bil sem med redkimi, ki morda nismo bili tako presenečeni, saj ga vendarle že kar nekaj časa poznam," pa je v zvezi s tem povedal Britanec, ki se z Rosbergom meri že iz otroštva in tekmovanj v kartingu.

Zdaj se bo Rosberg popolnoma posvetil družini in leto in pol stari hčerki Alaii. "V prihodnjih mesecih moram biti najprej mož in oče. Tukaj moram veliko nadoknaditi, saj sem bil doslej veliko od doma." A ne skrbi ga niti nekoliko bolj oddaljena prihodnost, v kateri ne izključuje, da bi morda nastopil v kakšnem drugem avtomobilističnem tekmovanju.

Na slovo so se odzvali tudi pri Mercedesu. "Odločitev je bil nepričakovana in seveda nas je presenetila. Zamenjave zanj zdaj na hitro ne bomo iskali. To maramo narediti premišljeno," so povedali v moštvu.

Kar nekaj dirkačev verjetno v tem trenutku pregleduje svoje pogodbe in je v stiku s svojimi agenti, ali obstaja možnost, da se priključijo najboljši ekipi formule 1 v zadnjih letih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.