Šport
12 ogledov

Hamiltonu še devete kvalifikacije

Lewis Hamilton EPA
V kvalifikacijah za Veliko nagrado Madžarske ni prišlo do presenečenja. svetovni prvak Lewis Hamilton je dobil še devete od desetih kvalifikacij v tej sezoni.

Lewis Hamilton bo jutri startal s prvega startnega položaja, kot običajno pa mu bo iz prve vrste sledil še moštveni kolega pri Mercedesu Nico Rosberg. Na dirkališču Hungaroring, ki ga nekateri poimenujejo kar Monaco brez ograd, je sicer osvojitev pole positiona še toliko pomembnejša. Iz druge startne vrste bosta dirko začela Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) in lanski zmagovalec Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull).

Hamilton je osvojil že 47. pole position v karieri, oziroma že devetega v letošnjih desetih dirkah svetovnega prvenstva. Britanec ima v skupnem seštevku sezone 17 točk prednosti pred drugouvrščenim Rosbergom. Štirikratni zmagovalec dirke na Madžarskem je bil najboljši že na prostih treningih in je tudi na vseh treh današnjih kvalifikacijskih vožnjah postavil najboljše čase.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.