Šport
76 ogledov

Helios Suns zdaj kar v širih tekmovanjih

Helios Suns, Rogaška KZS/alesfevzer.com
Košarkarji Heliosa Suns so se čez noč znašli v kar štirih tekmovanjih. Urnik tekem je do zadnjega napolnjen, ambicije kluba pa so v vseh tekmovanjih zelo visoke. Od torka je znano, da bodo Suns poleg državnega prvenstva in slovenskega pokala igrali tudi v dveh mednarodnih pokalih.

Helios bo v prihodnji sezoni igral v nedavno ustanovljenem pokalu Alpe Adria in v Fibinem evropskem pokalu. Sodelovanje v slednjem tekmovanju je namreč odpovedal romunski klub Timisoara. V Domžalah bo tako priložnost spremljati znana košarkarska imena in dobre dvoboje.

"Začenja se najzanimivejša sezona Helios Sunsov doslej in zagotovo najboljša po letu 2007, ko so osvojili naslov državnih prvakov. V Fibinem evropskem pokalu je Helios v najbolj atraktivni in najtežji skupini, kar pomeni, da bo november v Domžalah zelo vroč, čakajo nas tri vrhunske domače tekme," je dejal Aleš Klavžar, predsednik kluba Helios Suns.

V Fibinem pokalu je Helios Suns v eni najmočnejših skupin prvega dela. Tam je skupaj z PGE Turow Zgorzelec, enem izmed najbolj uspešnih poljskih klubov zadnjih let. Tretji klub je BK Ventspils, 11-kratni latvijski državni prvak, ki je naslov osvojil tudi zadnji dve sezoni, je pa tudi reden udeleženec evropskih tekmovanj. Četrti klub v skupini je Pieno Zvaigzdes, litovski prvoligaš od leta 2012. "Cilj je, da pridemo v drugi krog Fibinega pokala, kljub temu da igramo s klubi, ki imajo proračune vsaj trikrat večje od našega in večje od kateregakoli slovenskega kluba," je še povedall Klavžar.

Gerald Martens, predstavnik lastnika Heliosa in predsednik Alpe Adria Cup Association, je povedal nekaj več o novoustanovljenem tekmovanju Alpe Adria: "Veseli smo, da smo v zadnjih osmih tednih močno delali na tem, da imamo danes nov mednarodni pokal, ki je zapolnil praznino tega dela Evrope. Letos je šele začetek, tekmovanje bo vsako leto večje in bolj prepoznavno. 1. in 2. marca je predviden zaključni turnir četverice v Domžalah, tudi v tem tekmovanju pa nas čakajo tekme z nekaj najboljšimi ekipami iz Avstrije, Hrvaške, Slovaške in Slovenije."

Trener Helios Suns Gašper Okorn je uvrstitev v Fibin pokal pospremil z komentarjem: "Pravkar se nam je zgodil popoln preobrat in to je velik izziv. Urnik je povsem napolnjen, tako da moramo biti izjemno pametni. V slovenski ligi bomo poskušali normalno pripluti do prvih treh mest, preskočili bomo prva dva kroga pokala Spar in nato poskušali priti čim dlje. Seveda moramo v Sixt Alpe Adria Cup priti v vrh. Kar zadeva Fibinega pokala - jasno mi je, kdo so nasprotniki, cilj pa je, da smo drugi v skupini. V Domžalah zagotovo nobeni izmed teh treh ekip ne bo lahko. Tekom sezone moramo paziti le, da ne pademo v rezultatsko luknjo nekaj zaporednih porazov."

"Včerajšnje novice o uvrstitvi v Fibin evropski pokal smo bili vsi igralci zelo veseli, skupina je zelo atraktivna, nobeden izmed nasprotnikov pa ni nepremagljiv. Zagotovo bodo vzponi in tudi padci, a želimo si dober zaključek sezone. Smo ambiciozni, imamo talent in veselimo se že prve tekme 17. oktobra, saj želimo pokazati, da smo iz pravega testa in da smo povezana ekipa," pa je komentiral kapetan Heliosa Željko Zagorac.

Suns se je na treningih v teh dneh pridružil tudi slovenski reprezentant Miha Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.