Šport
8828 ogledov

Hrvat povedal žalostno resnico o Federerju

Ivan Ljubičić Epa
Nekdanji hrvaški tenisač je po upokojitvi Rogerja Federeja ostal brez službe.

Teniški trener in nekdanji tretji igralec sveta Ivan Ljubičić je slab mesec dni po slovesu Rogerja Federerja spregovoril o okoliščinah, ki so botrovale upokojitvi enega največjih športnikov vseh časov.

Federer je v letih 2020 in 2021 prestal tri operacije desnega kolena, vendar mu noben zdravstveni poseg ni mogel povrniti moči ali ustrezne gibljivosti za nadaljevanje kariere na najvišji profesionalni ravni.

Roger Federer Zavrnitev Šport Federer razočaral Baselčane: "Prezgodaj je"

"Federejevo koleno ni več zdržalo pet nizov," je razkril Ljubičić, ki je bil del Švicarjeve ožje ekipe od leta 2015. "Stvari so bile zanj povsem preproste. Nadaljevanje kariere bi bilo zanj sprejemljivo samo v primeru, da bi lahko še vedno osvajal turnirje. Ne bi vztrajal zgolj zato, da bi dobil nekaj iger. Ne bi se vrnil zato, da bi izgubljal v prvem ali drugem krogu," je dodal Hrvat.

Federer je vseskozi upal, da se bo s pomočjo moderne medicine lahko spet približal svetovnemu vrhu, a je po neuspešni vrnitvi v sezoni 2021, ko mu na njegovem tako ljubem Wimbledonu kravato zavezal Poljak Hubert Hurkacz, postalo bolj ali manj jasno, da so njegovi časi dokončno minili. 

 | Avtor: Epa Epa
"Niti en trening ali tekma nista minila brez težav. Osvajal je igre in dobil nekaj dvobojev, ker je to pač Roger, ne pa zato, ker bi bil dobro pripravljen," je povedal Ljubičić.

Nekdanji hrvaški tenisač je s Federerjevo upokojitvijo čez noč ostal brez službe, vendar se mu ne mudi z iskanjem novega izziva. "Čeprav sem pričakoval, da se bo to slej ko prej zgodilo, se me je močno dotaknilo. Nisem vedel, kako naj se odzovem, ko mi je povedal."

Kar zadeva trenersko prihodnost, pa je dodal: "Samo če me bo nekaj pritegnilo na osebni ravni. To, da sem lahko treniral Rogerja Federerja, mi je veliko pomenilo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.