Šport
27 ogledov

Hrvati slavili na 1.500 ton težkem splavu

Košarka na splavu
1/7
Organizator
Potem, ko so po žrebu skupin za EP košarkarsko tekmo odigrali v Postonjski jami, so se v Kopru košarkarji pomerili na ogromnem plavajočem splavu.

Med seboj so se pomerile tri ekipe nekdanjih vrhunskih zvezdnikov Hrvaške, Italije in Slovenije, ki so jih zbrali kapetani Dino Rađa, Dino Meneghin in Rašo Nesterović. Zmago so slavili povabljenci hrvaškega asa Radje. Hrvati so premagali tako ekipo nekdanjega italijanskega reprezentanta Meneghina (20:12) kot dolgoletnega slovenskega kapetana Nesterovića (28:18). Slednji so Italijo ugnali s 27:23.

Spektakel je potekal na splavu, dolgem 40 in širokem 20 metrov ter zasidranem dobrih 300 metrov pred Koprom. Na njem je bilo postavljeno pravo košarkarsko igrišče z dvema košema, dogodku pa so z ladje, privezane na bok splava, prisostvovali pokrovitelji evropskega prvenstva in mediji. Vse je bilo namreč usmerjeno v promocijo Slovenije pred največjim športnim dogodkom, ki ga bo gostila naša samostojna država. Televizijska slika in fotografije so namreč šle na različne naslove evropskih in svetovnih medijev.

Radja si kaj takega ni predstavljal

Odzivi udeležencev turnirja in ostalih prisotnih so bili polni hvale na račun organizatorjev. Radja je povedal, da si ni nikoli predstavljal, da bo kdaj igral košarko na morju in da je bil odlično organiziran dogodek izjemna promocija Slovenije in evropskega prvenstva. Nesterović je pohvalil tako idejo kot izvedbo spektakla, pravkar upokojeni slovenski as Matjaž Smodiš pa je izpostavil zadovoljstvo ob snidenju s starimi prijatelji in dejstvo, da jih je večina še vedno za svoja leta v odlični fizični pripravljenosti.

Evropsko prvenstvo v Sloveniji se bo začelo 4. septembra in končalo 22. Slovenska reprezentanca bo v prvem delu predtekmovanja igrala v Celju skupaj s Češko, Španijo, Gruzijo, Hrvaško in Poljsko.

Izidi mini turnirja legend:

Hrvaška : Italija 20:12
Hrvaška
: Slovenija 28:20
Slovenija
: Italija 27:23

Vrstni red: 1. Hrvaška, 2. Slovenija, 3. Italija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.