Šport
6 ogledov

Janković: "Žal mi je za Tivoli, Stožice so nared"

ljubljana 07.09.10, sportna dvorana, dvorana, sportni park stozice, stozice, fot Anže Petkovšek
Ljubljana bo na bližnjem EP gostila kar 45 tekem, po besedah župana Zorana Jankovića pa je prestolnica nared za največji športni dogodek po slovenski osamosvojitvi.

V zadnjem času je bilo na relaciji med Mestno občino Ljubljano ter Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) in podjetjem Eurobasket na drugi strani veliko kratkih šumov glede plačila kotizacije, župan Zoran Janković pa je na današnji novinarski konferenci v Hiši športa, ki bo svoja vrata uradno odprla 2. septembra, dejal, da bo vztrajal na prvotnem sklenjenim dogovoru med obema stranema.

"Na četrtkovi seji sem podpisal gradivo za naslednjo sejo mestnega sveta, ki bo 16. septembra, v njem pa je tudi predlog za soglasje, da se izvrši sofinanciranje evropskega prvenstva v znesku 576.833,11 evra," je poudaril ljubljanski župan.

"Obe dvorani sta pripravljeni za velik dogodek. Žal mi je, da dvorana Tivoli ni doživela temeljite prenove, a ne zgolj zavoljo evropskega prvenstva v košarki, temveč zaradi bodočnosti hokeja. Tega projekta se bomo lotili prihodnje leto, Stožice pa so povsem nared," je dejal Janković in med drugim dodal: "Ljubljana je pripravljena sprejeti številne športne navdušence. Prenavljamo praktično vsak njen kotiček, kjer se bodo zadrževali navijači. Ljubljana bo v času evropskega prvenstva ena velika dnevna soba."

Volčič: "Težko govorim o številkah"

Predsednik KZS Roman Volčič je poudaril, da so zavoljo odstopa Ptuja in Novega mesta od evropskega prvenstva morali skleniti dodatne kompromise z mesti, ki bodo gostila košarkarske tekme, hkrati pa napovedal krčenje nekaterih sredstev, predvsem pri promociji samega dogodka, ki pa ne bodo resneje posegla v organizacijo samega dogodka, o konkretnih številkah pa vendarle ni želel govoriti.

"O vseh podrobnostih vas bomo obvestili, ko bomo podpisali pogodbe, dejstvo pa je, da to ne bodo zneski, ki smo jih sprva načrtovali. Težko govorim o številkah, saj pogovori še niso zaključeni. Ob tem moram poudariti, da so odprta določena vprašanja tudi z Mednarodno košarkarsko zvezo, kjer smo že znižali določene stroške financiranja. A najbolj pomembno je, da košarkarji in gledalci zavoljo vsega tega dogajanja ne bodo občutili nobenih sprememb pri spremljanju evropskega prvenstva," je med drugim dejal Volčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.