Šport > Košarka
1 ogledov

Slovenci na Obalo po boljšo zbranost in komunikacijo

Maljković reprezentanca košarka slovenija latvija turnir skupine laško lapornik Saša Despot
Slovenska reprezentanca je danes odpotovala v Portorož, kjer jo čaka predzadnja faza priprav na evropsko prvenstvo.

V Kopru slovensko košarkarsko reprezentanco čakata tudi dve prijateljski tekmi; in sicer v petek proti Črni gori in naslednji dan z Italijo.

Priprave izbrancev selektorja Božidarja Maljkovića so v zaključni fazi. Ekipa ima za seboj že devet prijateljskih tekem, na katerih je doživela le en poraz, proti Srbiji v Beogradu, prav zadnja dva tedna pa bosta po mnenju mnogih odločilna za uspešen nastop na EuroBasketu.

Komunikacija in prosti meti

Potem ko je uvodni del priprav služil za druženje in ogrevanje, nadaljevanje je že prineslo prve tekme, bo zadnji del priprav usmerjen v odpravljanje napak, ki so jih razkrile prijateljske tekme, ter taktično pripravo. Največ poudarka bo po besedah strokovnega štaba reprezentance na izboljšanju komunikacije med igralci v fazi obrambe ter na izvajanju prostih metov.

"Kar se tiče prostih metov, je zgodba povsem enostavna. Vaja dela mojstra, zato jih je treba trenirati in ponavljati. A to vendarle ni vse. Prosti met je stvar zbranosti in pritiska, ki ga igralec čuti v tistem trenutku s strani publike. Zagotovo bomo v teh zadnjih štirinajstih dneh naredili vse, da bomo prišli na prvenstvo čim bolje pripravljeni," pravi pomočnik selektorja Aleksander Sekulić.

Lakovič in Vidmar na pregledih

Slovenija bo v Portorožu prve dni delno oslabljena. V sredo bosta zaradi zasebnih zadev odsotna brata Dragić, uvodna dneva priprav pa bosta izpustila tudi kapetan Jaka Lakovič in Gašper Vidmar, ki morata pri klubskih delodajalcih, Avellinu in Fenerbahčeju, opraviti zdravniške preglede.

"Da bo ob napornem ritmu priprav vse skupaj potekalo čim bolj gladko in s čim manj selitvami ter transportom, se je štab reprezentance odločil, da se v torek namesto v Zreče odpravi neposredno na obalo. Tako bo izbrana vrsta izpustila tri dneve priprav v Zrečah in jih nadomestila s treningi v Kopru, kjer naše v petek in soboto na pokalu Adecco čakata tekmi proti Črni gori in Italiji. Preostali spored ostaja enak, torej nas 25. in 26. avgusta čakata prosta dneva, 27. tega meseca pa se za pet dni vračamo v Kranjsko Goro," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.