Šport
35 ogledov

Hrvati želijo popraviti napako huliganov

vaterpolo turnir Mali med VK Medveščak
Po napadu na srbske najstnike so se organizatorji vaterpolskega turnirja, na katerem sodelujejo omenjeni igralci, odzvali na primeren način.

Kot smo že poročali, so hrvaški huligani v četrtek zvečer v Zagrebu s kovinskimi maticami in pestmi napadli kadetsko vaterpolsko ekipo beograjskega Partizana (igralci letnika 2001), ki v teh dneh nastopa na turnirju Mali medo na zagrebški Šalati.

Eden od fantov je v napadu utrpel težje poškodbe, več jih je odneslo z lažjimi posledicami, vsi pa so bili v šoku. Na prizorišče so že pripotovali starši beograjskih najstnikov, skupaj pa so se odločili, da bodo nadaljevali s turnirjem.

"Rad bi izrazil obžalovanje zaradi napada. Ne vem, kaj bi dejal, razen da v imenu hrvaškega vaterpola obsodim takšno dejanje. Smatram, da v športu ni prostora za takšne stvari. Res mi je žal za vse skupaj. Turnir se bo nadaljeval, Partizan ga bo odigral do konca," je dejal predsednik Hrvaške vaterpolske zveze Perica Bukić.

Partizan ni samo nadaljeval z igranjem, ampak se je prebil vse do finala. V soboto dopoldne je v polfinalu premagal Mornar, v finalu pa ga v soboto zvečer čaka madžarski Vasas

Nekateri hrvaški mediji so že pozvali obiskovalce turnirja, naj navijajo za Beograjčane, ki so z nadaljevanjem igranja pokazali pogum in pravo športno voljo.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.