Šport
32 ogledov

Hrvatica Franka Anić se bori za Slovenijo

Franka Anić London olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Franka Anić, na Hrvaškem rojena slovenska taekwondoistka, je Sloveniji prinesla četrto najboljšo uvrstitev na olimpijskih igrah - peto mesto, čeprav se njena bitka za kolajno ni izšla in je bila po borbi za tretje mesto razočarana. Sobota je dan za Ivana Trajkoviča in Nušo Rajher.

"Moja mama je Slovenka. Ko sem bila majhna, sem vsake toliko prihajala k babici v Grgar pri Novi Gorici. Tako Slovenija kot Hrvaška sta mi pri srcu,“ je za zurnal24.si pred potjo v London dejala Franka Anić, enaindvajsetletnica s Korčule, ki ima sicer že od rojstva tudi slovensko državljanstvo v nasprotju z Jakovom Fakom, izvrstnim biatloncem, ki ga je dobil kasneje. Dve leti sicer že nastopa za Slovenijo, ker naši južni sosedje niso pokazali dovolj zanimanja zanjo.

"Pogoji na Korčuli so težki, a dela se vse bolje. Če ne bi bila zadovoljna z napredkom, ne bi trenirala. Na Korčuli mi je super,“ pa ostaja zvesta domači grudi mladenka, ki v prostem času rada seže po fotoaparatu in plava.

Kdo od Slovencev v soboto?

Predzadnji dan olimpijskih iger bo nastopilo pet slovenskih športnikov. V taekwondoju imata velike načrte Nuša Rajher in Ivan Trajković, ki pa imata že v prvem krogu težka tekmeca. Rajherjeva se bo v kategoriji nad 67 kilogramov pomerila s Kazahstanko Feruzo Jergešovo, Trajkovič pa se bo udaril z branilcem naslova Južnokorejcem Dongmin Chajem. Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se ni uvrstila med najboljših osem v disciplini 500 metrov, veslala bo v finalu B, kjer se bo merila za mesta od 9. do 16. Olimpijski nastop bosta dočakali tudi gorski kolesarki Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, visoke cilje ima predvsem prva, ki si želi mesto med najboljšo deseterico, poroča STA.

Komentarjev 1
  • Maxximus 12:49 11.avgust 2012.

    Sem že lepše Hrvatice videl...:)