Šport
86 ogledov

Hude obtožbe na račun Slovenca

Thomas Dekker EPA
Na Nizozemskem v teh dneh duhove buri biografija nekdanjega kolesarja Thomasa Dekkerja.

Thomas Dekker v biografiji opisuje jemanje prepovedanih poživil, preživljanje časa v družbi prostitutk, slovenskega atleta Boštjana Buča pa obtožuje, da je njemu in Michaelu Boogerdu dobavljal dinepo, obliko eritropoetina, poročata kolesarski portal Cyclingnews in EkipaSN.

Buč naj bi Dekkerju in Boogerdu med dirko po Franciji leta 2007, omenjena kolesarja sta si delila sobo, dobavljal dinepo, ki je oblika eritropoetina. Med dirko sta si ga vbrizgala osemkrat po dva tisoč enot. Istočasno naj bi si vbrizgavala še kortizon.

Nista bili tako lepi kot na slikah

Dekker v knjigi, ki jo je napisal novinar Thijs Zonneveld, pravi, da so zlorabljali tudi pravila Mednarodne kolesarske zveze o izjemnih uporabah določenih sredstev.

"Vsak dan smo uporabljali kortizon. Ime produkta je diprofos. Imeli smo medicinski certifikat. Niti ne vem, za kaj ga uporabljajo. S kortizonom lahko greš med dirkami dlje. Pa še lep in suh sem, imam 68 kilogramov pri 188 centimetrih. Nikoli še nisem bil tako suh."

Dekker brez dlake na jeziku piše tudi, kako sta se z Boogerdom dolgočasila v hotelski sobi, pila vino in se odločila, da najameta prostitutke. "Prišli sta dve prostitutki iz vzhodne Evrope. Bila sva malo razočarana. Bili sta manj lepi, kot na slikah na internetni strani."

Nekdanji nizozemski kolesar priznava, da je doping močno razširjen v kolesarstvu, bil je v njegovi ekipi Rabobank, pa tudi drugod, tekmovalci so jemali dinepo, kortizon, krvni doping, uspavalne tablete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.