Šport
9163 ogledov

Huje poškodovan ruski športni velikan, nezavesten je ležal pred Dumo

Anatolij Karpov Profimedia
Iz Rusije prihajajo različne informacije, kaj naj bi se zgodilo z legendarnim Anatolijem Karpovim, katerega so našli nezavestnega pred vrati ruske Dume.

Svet so iz Rusije preplavile številne nasprotujoče si informacije o stanju enega izmed največjih šahistov vseh časov, Anatolija Karpova. Nekdanji svetovni prvak je namreč s poškodbami glave pristal na intenzivnem oddelku moskovske bolnišnice.

Ruskega velemojstra je rešilec nemudoma prepeljal v bolnišnico, potem ko naj bi nezavesten ležal pred rusko Dumo (parlament). Po nekaterih informacijah (ponavljamo, številne informacije si nasprotujejo) naj bi Karpova našli v močno alkoholiziranem stanju, zdravniki pa naj bi diagnosticirali zaprto kraniocerebralno poškodbo in zlom leve stegnenice.

Po poročanju večine ruskih medijev naj bi se nahajal na intenzivni negi v umetni komi s hudimi poškodbami glave, čeprav naj bi njegov asistent Albert Stenanijan poizkušal pomiriti javnost, da poškodbe niso težje narave, obenem pa je zavrnil namigovanja, da je bil Karpov žrtev napada.

Anatolij Karpov | Avtor: Profimedia Profimedia

Govorice je namreč sprožil ruski poslovnež Andrej Kovaljev, ki je izjavil, da je videl, kako se neznane osebe napadle Karpova, potem ko je slednji zapuščal Dumo, pri tem pa naj bi mu povzročile huje telesne poškodbe. Spet drugi viri pravijo, da naj bi Karpov pod vplivom alkohola padel ter tako utrpel številne poškodbe.

Zaenkrat tako ni znano ozadje Karpove nesreče, ruska šahovska zveza in mednarodna šahovska federacija pa sta za zdaj demantirali govorice, da je bil nekdanji najboljši šahist sveta napaden. Sta pa potrdili, da je situacija s Karpovim, ki je kar 16 let nosil naziv šahovskega svetovnega prvaka, zelo resna.

"Sumim v točnost informacij, da je šlo za napad, toda zadeva se bo zagotovo razjasnila. Vsekakor mu želimo čim hitrejše okrevanje," se je na to temo izjasnil Arkadij Dvorkovič, predsednik mednarodne šahovske federacije.

Anatolij Karpov | Avtor: Profimedia Profimedia

Karpov je sicer tudi izvoljen poslanec ruske Dume. Od leta 2006 predseduje komisiji za ekološko varnost in varstvo okolja znotraj državljanske zbornice, od leta 2007 pa je tudi član javnega sveta pri ministrstvu za obrambo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice