Šport
5 ogledov

Hvala, Hrvatice: Krim med Top 8 kljub porazu!

Krim Mercator Larvik liga prvakinj Stožice
1/25
Boštjan Tacol
Rokometašice Krima Mercatorja so izgubile zadnjo tekmo skupinskega dela lige prvakinj proti Larviku (19:22). Slovenske šampionke so morale nato nestrpno čakati na razplet tekme med Podravko in Viborgom, kjer so jim hrvaške kolegice napravile veliko uslugo in jih z zmago poslale med Top 8 (28:27).

Krimovke so v tej sezoni lige prvakinj bržčas porabile vse bonuse za srečo. Kljub temu, da jim je večino jeseni šepala igra v napadu, da so bile pol ure po današnji tekmi v izgubljenem položaju in da so se mnoge igralke bržčas že pripravljale na nastop v pokalu pokalnih zmagovalk, se jim je malo pred pol osmo zvečer nasmehnila Fortuna. Podravka, zadnja ekipa skupine B, je namreč doma premagala Viborg in s tem Ljubljančankam omogočila nadaljevanje v ligi prvakinj.

Čeprav so slovenske predstavnice s tem izpolnile osnovni cilj, pa bo za uspešne nastope v nadaljevanju treba popraviti marsikaj, predvsem v napadu. Ta je danes spet zatajil, čvrsta Larvikova obramba je dobro ustavila glavno orožje Andreo Penezić, od katere je vse preveč odvisno število Krimovih zadetkov. Soliden prvi polčas je sicer nakazoval možnost slavja proti branilkam evropskega naslova, toda drugi polčas je pokazal realno moč obeh ekip.

Trener Tone Tiselj, ki danes ni mogel računati na poškodovano Ibolyo Mehlmann, je v začetno sedmerko uvrstil vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo, zunanje igralke Andreo Penezić, Kristino Franić in Gorico Aćimović ter krili Tamaro Mavsar in Kristino Bille-Hansen.

Ta postava (pozneje v prvem delu so vstopile še Alja Janković, Alja Koren in Andrea Šerić) je tako kot Larvikova kar malce živčno začela tekmo, čemur pa se glede pomembnosti obračuna ni bilo preveč čuditi. Krimovke so do prvega vodstva prišle v 11. minuti, ko je za 4:3 iz protinapada zadela razigrana Tamara Mavsar.

Dva zadetka prednosti so si krimovke prvič priigrale po dveh zaporednih golih Andree Penezić v 21. minuti (9:7), a takoj nato dopustile gostjam, pri katerih je bila razpoložena predvsem desna zunanja Linn Sulland (Linn-Kristin Riegelhuth pa je pridno polnila mrežo s črte sedmih metrov), tri zadetke zapored, kar je tekmo spet potisnilo v "začetni" položaj.

Tudi končnica polčasa, v katerem so sicer domačinke malce prevečkrat sedele na klopi za izključene, ni preveč nagnila tehtnice na eno ali drugo stran, domačo vrsto pa je lahko malce zaskrbelo dejstvo, da je bila že dvakrat v prvem delu izključena Aćimovićeva, sicer pomemben člen Krimove obrambe.

Tiselj je poskušal z menjavami položajev zunanjih igralk, a napad vseeno ni stekel po željah. Čvrsta obramba Larvika ni pustila veliko prostora, če pa so Ljubljančanke prišle do zaključnega strela, pa je posredovala nekdanja članica Krima Cecilie Leganger.

Kljub napadalnim minusom je bila takrat tudi domača obramba dovolj strnjena (na čelu z Grubišićevo), da jih je držala v igri proti evropskim prvakinjam. Nato pa je norveška ekipa "na pomoč" poklicala Amando Kurtović, igralko, ki je bila najbolj zaslužna za zmago na prvi medsebojni tekmi.

Ta je hitro dosegla tri gole, poskrbela za vodstvo s 16:14 in 17:15, Karoline Breivang pa je v 47. minuti zadela že za 18:15. Ob dejstvu, da so skandinavske ekipe fizično zelo dobro pripravljene in nepopustljive, pa je vse to napovedovalo neugoden razplet za slovenske prvakinje. Sullandova in Tonje Larsen sta to v 55. in 59. minuti z goloma za 21:17 in 22:17 le še potrdili in priigrali zmago Larviku, ki tako kot "srečni" Krim potuje v drugi del.

Izjave po tekmi:

Tone Tiselj, trener Krima Mercatorja: "Pred tekmo smo imeli veliko težav, ampak to ni izgovor. Larvik je evropski prvak, čvrsta in trda ekipa, ima veliko izkušenj, je bolj uigran. Med tekmo se je poškodovala še Alja Janković, Gorica Aćimović je hitro dobila dve izključitvi, Cecilie Leganger je zaklenila vrata ... Navijači so pripravili res lepo kuliso, toda v tem trenutku je bila to za nas pretežka tekma. Larvik je trenutno močnejši."

Tamara Mavsar, igralka Krima Mercatorja: "Moramo vedeti, da je Larvik evropski prvak, me pa smo skupaj šele dobre štiri mesece. Ne poznam razloga za preobrat v drugem polčasu, ne vem, zakaj nismo nadaljevale z igro iz prvega polčasa. Je pa res, da je bila v drugem delu tehtnica na njihovi strani, to je bila Cecilie Leganger."

Cecilie Leganger, igralka Larvika: "Bile smo zelo motivirane. Vedele smo, da bo težka tekma in je tudi bila do zadnjih 15 minut drugega polčasa. Tudi me smo bile malo živčne pred tekmo, saj je v Ljubljani vedno težko igrati. Sama pa sem bila precej uspešna pri branjenju sedemmetrovk. Recept za to? Hm, moraš se narediti veliko, tekmico moraš gledati v oči. Včasih deluje, včasih ne. No, danes je."

Liga prvakinj, skupina B:

Krim Mercator : Larvik 19:22 (11:11)
Penezić 6, Mavsar 5 (1), Koren 4; Riegelhuth 7 (4), Sulland 5, Kurtović 4

Podravka : Viborg 28:27 (13:14)

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 12:36 13.november 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.V bodoce pa prihaja se kosarka, tenis, F1, in se mnogo sportov.