Šport
51 ogledov

Igral za Estonijo, nato moral v kasarno

Rooney Antonov Estonija Anglija Euro 2016 EPA
Branilec Artur Pikk je prvič odigral celotno tekmo za izbrano vrsto Estonije, po dvoboju na katerem je namučil Angleže pa se je moral do polnoči vrniti v vojašnico, kjer služi vojaški rok.

Čeprav je prvič začel tekmo v reprezentanci Estonije, pred tem je odigral le pet minut, branilec Artur Pikk ni imel ravno veliko časa, da bi proslavil svoj dosežek. Ker je na služenju vojaškega roka, se je moral do polnoči vrniti v vojašnico, zjutraj pa ga je čakalo bujenje ob šesti uri.

Enaindvajsetletnik, ki je ob porazu z 0:1 proti Angliji, na levi strani zaustavljal Jordana Hendersona in Caluma Chambersa, je po tekmi dejal, da je le stežka zdržal celoten dvoboj, saj ne trenira redno. V Estoniji morajo vsi moški odslužiti vojaški rok, ki traja osem mesecev, športniki pa so izjema, saj njihovo vojaško usposabljanje traja le tri mesece. Pikku nekajkrat na teden sicer dovolijo, da trenira s soigralci pri klubu Levadia.

Ker Pikk v tem času ni pričakoval klica v izbrano vrsto, se je odločil za služenje domovini, a je nato dobil poziv s strani selektorja Magnisa Pehrssona. Slednji je moral pred tem poslati še prošnjo na estonsko obrambno ministerstvo. Na položaju levega branilca je zaradi kartonov dvoboj namreč moral izpustiti Ken Kallaste, poškodoval pa se je Taijo Teniste.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.