Šport
62 ogledov

Igralca odpustili kar po telefonu

jonas gutierrez EPA
Vodstvo Newcastla je Ryana Taylorja in Jonasa Gutierreza kar po telefonu obvestilo, da z njima ne namerava podaljšati pogodbe.

Ryan Taylor se je mudil na Severnem Irskem, ko je prejel telefonski klic glavnega trenerja Johna Carverja''Carver me je poklical in dejal, da mi klub ne bo ponudil nove pogodbe,'' je povedal vezist oziroma branilec angleškega prvoligaša. ''Potem sva se nekaj časa pogovarjala, saj sva dobra prijatelja. Z Johnom sem preživel veliko časa, tako znotraj kot zunaj kluba,'' je dodal 30-letnik.

Taylor se je skupaj z Jonasom Gutierrezom mudil v Belfastu, kjer sta pridobivala kompetence za opravljanje trenerskega poklica. Nič hudega slutečega Argentinca je doletela enaka usoda. 

''Pogovarjala sva se, nato pa mi je rekel, če lahko podam telefon Jonasu,'' pripoveduje šokirani Taylor. ''To se mi je zdelo neverjetno. Prisilili so ga, da to naredi, saj je bil zelo razburjen. Ko sva se pogovarjala, sem začutil nejevoljo, da mora dvema profesionalcema, ki sta bila v klubu tako dolgo, povedati, da je napočil konec. Ne krivim ga, ker vem, da je imel takšna navodila,'' je povedal Taylor.

Gutierrez, ki je v preteklosti prebolel raka, je dosegel zadetek v zadnjem kolu Premier League, s katerim si je Newcastle na zadnji dan prvesntva dokončno zagotovil obstanek med elito. ''Nisem pričakoval nove pogodbe, težava ni v tem. Lahko bi poklicali mene ali mojega agenta in rekli 'poslušaj, hvala za vse, morali te bomo razrešiti.' To bi bil primernejši način,'' je dodal Argentinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.