Šport
16 ogledov

Vučkić že prečrtal Newcastle

vučkić newcastle gol Reuters
22-letni občasni slovenski reprezentant Haris Vučkić je razkril, da ne načrtuje poletnega povratka v Newcastle United, s katerim ga veže še enoletna pogodba.

Sodeč po besedah Haris Vučkića, ki so jih prenesli otoški mediji, nekdanji član Domžal tudi naslednje sezone ne bo preživel v vrstah matičnega kluba Newcastle United. Vučkić, ki je januarja 2011 za pet let in pol podaljšal pogodbo z Unitedom do junija 2016, je uspešnica pri Glasgow Rangers, kamor se je pozimi preselil na še eno v seriji posoj.

Newcastle je na Škotsko posodil kar pet svojih članov, toda prepričal je praktično zgolj občasni slovenski reprezentant, medtem ko Gaël BigirimanaKevin Mbabu in Shane Ferguson sploh še niso dobili priložnosti.

S šestimi goli na 13 tekmah je Vučkić hitro postal ljubljenec vedno številčnejših navijačev na stadionu Ibrox, kjer se Rangers borijo za povratek v prvo ligo, od koder so izpadli zaradi finančnih težav in se skozi nižje ligo pridno vračali iz sezone v sezono.

Vučkić je otoškim medijem jasno dejal, da si želi ostati v Glasgowu, kjer se že veseli derbijev s Celticom, na katere čaka celotna Škotska, v letošnji sezoni pa je bil aperitiv zgolj pokalni obračun, ki so ga dobili zeleno-beli.

"Vem, da naslednjo sezono ne bom pri Newcastlu. Nisem žalosten, ker sem osredotočen, da Rangers vrnem v prvo ligo," je dejal Vučkić. "Če nam uspe povratek v prvo ligo, potem upam, da bom tukaj ostal še eno sezono, kjer bi me čakal nov izziv. Odločitev je na klubu, toda jaz sem pripravljen podpisati. Moja ambicija je zabiti proti Celticu!" se je proti novim izzivom že obrnil Vučkić.

Po vsega sedmih nastopih za United v Premier League bi se ga lahko klub, ki želi prevetriti rezervno moštvo in mladinski pogon, poleti dokončno odkrižal, o zanimanju pa so otoški kolegi poročali tudi iz angleškega premierligaša Burnleyja.

Vučkić je z zabijanjem golov nadaljeval tudi pred tremi dnevi, ko je zabil na derbiju kola proti Heartsu (2:1), ki sicer zanesljivo vodi na lestvici in si je praktično že zagotovil povratek med elito, Rangers pa se bodo za dragoceno vozovnico najbrž pomerili s Hibernianom in Falkirkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.