Šport
21 ogledov

Po zmagi nad rakom znova na tekmi

Jonas Gutierrez EPA
Vezist Newcastla Jonás Gutiérrez je prvič po dobljeni bitki z rakom na modih sedel na klopi črno-belih ob zmagi nad Aston Villo.

Jonás Gutiérrez se je iz srca zahvalil navijačem, ki so ga podpirali vse od šokantnega razkritja, da se bori z rakom na modih. Vezist Newcastle Uniteda ni igral vse od lanskega maja, ko se je začela njegova kalvarija in boj z zahrbtno boleznijo.

Iz domovine je Gutiérrez razkril tudi žalostno zgodbo o odnosu svojega sedanjega kluba do njegove bolezni, sporočili naj bi mu, da ga ne potrebujejo več, to pa je že tako priljubljenega Gutiérreza še bolj približalo zvestim privržencem črno-belih. Ti so ga navdušeno pozdravili na sredini tekmi Premier League, na kateri je United doma z 1:0 premagal Aston Villo. Gutiérrez je operacijo prestal septembra in pred začetkom treniranja v decembru prestal tudi kemoterapijo.

"Izjemno se je vrniti. Res sem srečen zaradi tega, kar se je zgodilo danes," je po tekmi dejal 31-letni Argentinec, sicer tudi eden izmed zaupnikov slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića.

"Navijači pri Newcastlu so nekaj posebnega, ne gre le za podporo med mojo boleznijo – zahvaljujem se vsem nogometnim navijačem za njihovo podporo. Ko si bolan, potem drugače razmišljaš o življenju. Velik korak je, da sem spet z ekipo na stadionu. Najpomembnejša stvar je, da je ekipa zmagala in da smo igrali dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.