Šport
32 ogledov

"Igralci mi niso zaploskali"

jurgen klopp EPA
Jürgen Klopp je v sredo naznanil, da bo BVB poleti zapustil, na drugi novinarski konferenci v dveh dneh pa je dejal, da s tem ni želel pokvariti osredotočenosti igralcev.

Trener Borussie Dortmund v odstopu, Jürgen Klopp, je na četrtkovi novinarski konferenci pred naslednjo ligaško tekmo razkril, da mu igralci po razkritju, da jih ob koncu sezone zapušča, niso namenili aplavza – tovrstna profesionalnost pa je 47-letnega stratega navdušila.

V sredo je postalo jasno, da se priljubljeni stuttgartski trener po sedmih letih poslavlja od črno-rumenih, čeprav bi ga pogodba v revirjih morala zadržati do leta 2018. Mediji so poročali o uporu slačilnice na Signal Iduna Parku, toda Klopp je pojasnil, da se preprosto ni več počutil kot "idealen" trener za svoj dolgoletni klub, ki se je po napornem letu v 1. Bundesligi znašel šele na desetem mestu, obljubil pa je, da bo z vso zagnanostjo speljal sezono do konca.

Nekdanji trener Mainza si je zaželel, da zgodbe okoli njegovega odhoda ne bi vplivale na njegovo četo in ji tako vzele možnost, da dobro zaključi sezono, zadovoljen pa je bil, ker so se že povsem osredotočili na naslednjo preizkušnjo proti Paderbornu. "Današnji trening je bil povsem običajen. Ko sem ekipi povedal, ni bilo aplavza. Nisem na poslovilni turneji in v soboto pričakujem povsem tekmovalno vzdušje," je dan po odmevni novinarski konferenci pred mediji dejal Klopp.

"V soboto bo normalna nogometna tekma in pomembna je za obe ekipi," je menil trener, čigar moštvo je s slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom še vedno zelo blizu uvrstitvi vsaj v kvalifikacije za Evropsko ligo, medtem ko se Paderborn bori za golo preživetje. "Nihče ni ploskal v slogu: 'Ah, končno!' Ne vem, kako bodo sredini dogodki vplivali na igralce, toda ti fantje v glavnem nimajo težav s pomanjkanjem želje. Najprej bomo morali videti, kdo nam bo na voljo," je dodal Klopp.

"Glede vzdušja nimam pričakovanj. Nimam vpogleda v glave ljudi in ne morem vedeti, kako se bodo odzvali na mojo odločitev. Upam, da bo vzdušje pravo za tekmo. Nimamo časa za aplavze trenerskemu štabu, ker to ni poslovilna zabava. To bo na vrsti drugič," je sklenil Klopp.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.